România, ţara care sperie sportivii. „Mi-a fost frică să vin aici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
patricio martinez

Un cuplu sud-american care practică handbal la nivel profesionist a lăsat Brazilia pentru România, iar acum povesteşte obstacolele ivite pe acest drum, existând prejudecăţi faţă de ţara noastră, care nu pare să se bucure de o imagine bună la nivel internaţional.

Alesandra do Nascimento şi Patricio Martínez au ajuns în România împreună, unde au decis să se stabilească la Maramureş, pentru a fi aproape de echipele de handbal din Baia Mare. Într-un reportaj realizat de DolceSport, soţul handbalistei declară: „Adevărul este că mă simt foarte bine. Uneori, lumea are preconcepţii referitoare la România şi, să fiu sincer, mi-a fost puţin frică să vin aici, din cauza vorbelor. Dar, când am ajuns, adevărul e că am rămas surprins. Îmi place mult Baia Mare şi lumea este foarte amabilă şi ne-a tratat foarte bine“.

Prejudecăţile au fost estompate, însă, de nivelul handbalului din ţara noastră: „Pentru mine nu a fost dificil să mă acomodez. Ne-au tratat foarte bine pentru că suntem destul de mulţi străini şi ne-au primit cu braţele deschise. A fost destul de surprinzător pentru că nu peste tot e aşa. Eu am schimbat destul de multe echipe şi sunt obişnuit. Mă adaptez repede şi în general nu am probleme. Suntem şi bine clasaţi, ne-a mers bine, ceea ce ajută şi la atmosfera de la echipă“.

Tatăl lui Marian Cozma, handbalistul ucis în urmă cu şase ani: „O să-mi dau foc la Ambasada Ungariei“

România şi-a aflat adversarul din playoff-ul Campionatului Mondial de handbal feminin (2015)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite