România a avut Barcelona ei: imagini de la un meci în care românii i-au făcut pe turci să-şi smulgă părul din cap

România a avut Barcelona ei: imagini de la un meci în care românii i-au făcut pe turci să-şi smulgă părul din cap

Gheroghe Şerbănoiu. FOTO: blogsport.gsp.ro

Revenirea fantastică a Barcelonei în returul cu PSG face, în continuare, ecouri în presa internaţională şi aminteşte de alte întâlniri memorabile în care o echipă aparent eliminată s-a calificat miraculos.

Barcelona – PSG, scor 6-1, după 0-4 în tur e cel mai tare come-back din istoria fotbalului. 
 
Totuşi, au fost şi alte formaţii care au izbutit întoarceri similare de scor, iar printre ele se află şi FC Braşov. Episodul a fost povestit de jurnalistul Alin Buzărin pe blogul său.
 
Ce s-a întâmplat?
 
Steagul Roşu Braşov ediţie 1974 a marcat trei goluri în doar patru minute!
 
Era 2 octombrie 1974, iar braşovenii primeau acasă pe Beşiktaş. În tur, la Istanbul, pe Inonu, turcii se impuseseră clar, cu 2-0, iar în returul de sub Tâmpa nu se întâmplase mai nimic notabil vreme de 86 de minute. Sigur, „stegarii“ dominaseră, dar nu era suficient pentru a trece în turul doi. În minutul 87, mijlocaşul Petre Cadar a prins un şut cu stângul de la vreo 18 metri şi a deschis scorul, iar cei peste 8.000 de spectatori care ticsiseră tribunele de pe „Tineretului“ începuseră să întrezărească măcar o victorie de palmares.
 
În minutul următor, vârful de atac Gheorghe Şerbănoiu (foto) a copiat parcă la indigo faza lui Cadar, marcând şi el cu stângul, de la marginea careului mare. Tribuna a luat efectiv foc, iar comentariul tv al lui Cristian Ţopescu a început să solicite imperativ calificarea. „Mai avem un minut, plus încă unul de prelungire. Hai, băieţi!“, îndemna el de la microfon.
 
În minutul 90, căpitanul Nicolae Pescaru a demarat pe dreapta şi a fost faultat. A executat lovitura liberă extrema stângă Csaba Gyorffi, la bătaie, în careu. Turcii au bâlbâit mingea, iar Gică Şerbănoiu s-a aruncat în alunecare şi a împins-o în poartă! 3-0 pentru Steagul, calificare istorică, obţinută în ultimele patru minute. Se spune că antrenorul turcilor, Metin Turel, atunci în vârstă de 39 de ani, astăzi un venerabil de 82, care a pregătit în cariera sa inclusiv reprezentativa Turciei, de ciudă, îşi smulgea la propriu părul din cap. Şi-a dat demisia de la Beşiktaş pe loc, atunci, în vestiar, la Braşov!
 
VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: