Reacţie incredibilă a ATP după anunţul de schimbare a datelor de desfăşurare ale turneului de la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decizia de la Roland Garros, ignorată de celelalte foruri importante din sportul alb.
Decizia de la Roland Garros, ignorată de celelalte foruri importante din sportul alb.

Federaţia Franceză de Tenis pare că a luat prin surprindere chiar şi forurile partenere din fruntea sportului alb când a anunţat, marţi, mutarea turneului de la Roland Garros în toamnă, între 20 septembrie şi 4 octombrie.

În acest moment circuitul ATP este suspendat doar până pe 26 aprilie, iar WTA-ul până pe 2 mai. Nu există o informare oficială referitoare la turneele de la Madrid şi Roma (seriile ATP Masters 1000 şi WTA Premier 5 / Premier Mandatory), programate la începutul lunii mai, chiar dacă probabilitatea anulării acestora este mare. Organizatorii Openului Francez au sărit însă peste o treaptă a procesului care a respectat o progresie clară şi ordonată de la începutul epidemiei de coronavirus.

În aceste condiţii, pe pagina de Twitter a ATP a fost postată în primă fază informaţia referitoare la noile date de disputare ale Openului Francez, însă mesajul a dispărut după doar câteva minute. De asemenea, deşi pănă acum organizatorii de turnee şi oficialii forurilor mondiale care guvernează sportul alb şi-au unit eforturile în ceea ce priveşte comunicarea deciziilor, pe site-urile ATP şi WTA nu apare nicio notificare cu privire la mutarea Roland Garros-ului nici la mai bine de o oră de la anunţul francezilor. Evident, Openul Francez, ca turneu de Mare Şlem, nu se află nici sub umbrela ATP, nici a WTA, ci a Federaţiei Internaţionale de Tenis, însă nici acest for nu a comunicat schimbarea. În acest interval, WTA-ul a preferat să posteze clipuri retrospective, iar ITF-ul - clipuri amuzante şi quizz-uri pentru fani.

În acest moment, repoziţionat la o săptămână după terminarea US Open-ului, turneul de la Roland Garros s-ar suprapune peste competiţii importante din calendar: barajele de promovare divizionară în Cupa Davis, Laver Cup - competiţia demonstrativă organizată de Roger Federer, turneele de la St. Petersburg, Metz, Chengdu, Zhuhai şi Sofia - pentru ATP, Guangzhou, Seul, Tokyo, Wuhan şi Taşkent - pentru WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite