Războiul Stelelor: cum a reuşit un reprezentant al Armatei să-l întreacă pe Gigi Becali la declaraţii absurde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juristul Armatei vrea ca echipa lui Becali să fie retrogradată imediat şi înlocuită în Liga I de cea a Clubului Sportiv al Armatei, deşi această grupare nu există în momentul de faţă.

Gigi Becali e un expert al vorbelor absurde, însă mai nou are un rival pe măsură. Treptat, Florin Talpan „reuşeşte“ să-l eclipseze la capitolul declaraţiilor fără nicio noimă.

Dacă victoriile obţinute de şeful Compartimentului Juridic al Clubului Sportiv al Armatei (CSA) în instanţă în faţa latifundiarului nu pot fi contestate, în schimb, ultimele sale solicitări sfidează logica. Pe scurt: el a început să susţină că echipa lui Becali trebuie să fie trimisă imediat în eşaloanele inferioare, urmând a fi înlocuită în Liga I de CSA Steaua. Adică de o formaţie care, în acest moment, există doar la nivel de proiect!

Argumentul lui Talpan

Pe ce îşi bazează, totuşi, locotenentul-colonel solicitarea? Pe faptul că gruparea patronată de Gigi Becali a pierdut numele Steaua în instanţă. „Luni voi notifica FRF şi LPF să pună în aplicare hotărârea Curţii de Apel, care a stabilit că echipa lui Becali nu e Steaua“, a anunţat reprezentantul CSA Steaua.

Doar că aici apar două probleme: în primul rând, decizia Curţii de Apel poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ceea ce se va şi întâmpla. Apoi, pentru a fi executată, părţile implicate ar trebui să primească motivarea deciziei, ceea ce, deocamdată, nu s-a întâmplat. 

Florin Talpan are însă un alt punct de vedere: „Decizia Curţii de Apel putea fi pusă în aplicare imediat din momentul în care a fost anunţată de instanţă. Dar nu e nicio problemă, până la 21 ianuarie ar trebui să apară şi motivarea. Am luat certificatul de grefă şi le cer Federaţiei şi Ligii să elimine din competiţie echipa lui Becali“.

Vrea să oprească transferurile

Dezlănţuit, juristul CSA Steaua a „alunecat“ spre o zonă unde n-are ce căuta: campania de achiziţii a echipei lui Becali.

„Eu mă mir când văd că Becali l-a transferat pe X şi-l mai doreşte pe Y! Cum mai face el transferuri şi pentru ce? Chiar nu-i spune nimeni că s-a terminat? FRF şi LPF nu-i zic că nu mai poate continua în prima ligă? Pentru ce achiziţionează acei jucători? Fotbaliştii nu sunt şi ei informaţi că semnează cu o societate pe cale să-şi piardă locul din prima ligă şi dreptul de participare în cupele europene?“, a continuat Talpan, deşi nicio instanţă n-a ridicat dreptul clubului deţinut de Becali de a face transferuri.

„Normal ar fi să ne dea echipa“

Juristul CSA Steaua a explicat apoi cum vede el normalitatea: Gigi Becali să predea Armatei echipa pe care o deţine şi să o ia din ligile inferioare.

„Domnul Becali a preluat echipa în 2003 fără să dea niciun ban. A căpătat lotul de jucători, a folosit numele echipei fără să fi avut dreptul. Acum e cazul să predea tot ce a luat atunci. Normal ar fi să ne dea echipa şi să jucăm noi în Liga I şi în cupele europene. Eu nu mai văd ca această echipă a lui Becali să înceapă sezonul viitor, nici returul, în februarie. LPF şi FRF vor fi obligate să schimbe denumirea clubului deţinut de Becali. Schimbând denumirea, echipa aceasta nu mai există. Trebuie să retrogradeze în Liga a 4-a sau a 5-a şi noi să jucăm în Liga I. Aşa mi se pare normal“, a sunat logica juristului CSA.

Doar că, dacă echipa lui Becali riscă să nu mai existe, în schimb, echipa Armatei chiar nu există în momentul de faţă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite