Primele declaraţii făcute de Mariana Bitang, după cele patru medalii cucerite de gimnastele române la Sofia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Bitang, antrenoarea lotului feminin de gimnastică FOTO Mediafax
Mariana Bitang, antrenoarea lotului feminin de gimnastică FOTO Mediafax

Delegaţia României a obţinut patru medalii cucerite la Europenele de la Sofia, număr care ar putea fi depăşit la Mondialele din toamnă. Între timp, antrenoarea Mariana Bitang a lăudat-o pe una dintre gimnastele care au purtat „tricolorul“ în Bulgaria.

Larisa Iordache a fost liderul lotului feminin de gimnastică la Sofia, câştigând trei medalii în concursul pe aparate şi cucerind alături de celelalte gimnaste românce titlul în proba pe echipe. Totodată, s-a remarcat prin a fi singura sportivă care a obţinut două medalii de aur la competiţia din Bulgaria. Aşteptările antrenorilor de la lot erau însă mai mari, după cum a ţinut să precizeze Mariana Bitang pentru DolceSport: 

„Ne-am fi dorit mai multe finaliste, ne-am fi dorit ca fetele din garnitura aceasta tânără să o dueleze pe Larisa, pentru că ea a dus greul acestei competiţii, dar cu siguranţă că la competiţiile următoare se va întâmpla acest lucru. Noi ne gândeam şi la alte medalii. Larisa este niul lider al echipei, nu doar din punct de vedere valoric, ci şi comportamental. Este un căpitande echipă de care aveam mare nevoie, are toate calităţile care să îi confere acest drept“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

România, stăpâna Europei, Larisa Iordache, noua regină a gimnasticii. Clasamentul pe medalii, la finalul CE

Încă un aur pentru România, la CE de gimnastică de la Sofia. Larisa Iordache, performera finalelor pe aparate, cu 3 medalii cucerite

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite