„Piciul“ de la Muncitorul, noul „talisman“ al Stelei. Povestea lui Ovidiu Popescu, pe care Becali vrea să ia 10 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comparat de Gigi Becali cu Frank Lampard, retras recent, Ovidiu Popescu este fotbalistul pe care latifundiarul speră să obţină în viitorul apropiat 10 milioane de euro, valoarea clauzei de reziliere pe care i-a stabilit-o vara trecută latifundiarul din Pipera.

„Doi piloni are Steaua: Ovidiu Popescu şi Mihai Bălaşa. Ovidiu Popescu e cel mai bun jucător al Stelei, mai bun decât Gnohéré, Tănase, Alibec, decât toţi”, a exclamat  Gigi Becali la finalul partidei cu CFR Cluj, în care mijlocaşul în vârstă de 23 de ani a marcat un gol, asemănător cu cel înscris de Ilie Dumitrescu în poarta Argentinei, la Cupa Mondială din 1994. Ovidiu Popescu a ajuns la Steaua în vara anului trecut, fiind achiziţionat cu 200.000 de euro de la Poli Timişoara, grupare care-l deţinea în coproprietate cu Şcoala de Fotbal „Marcel Băban” din Jimbolia. „L-am văzut jucând puţin, doar 15 minute, dar mulţi specialişti mi-au zis că-i bun. Şi Gică Hagi mi-a zis, am vorbit cu el la Palat, să-l luăm pe Popescu, că este un jucător bun, pe care-l avea în vizor”, povestea Gigi Becali în iunie 2016. Ovidiu Popescu a semnat o înţelegere valabilă pe cinci sezoane, iar Becali i-a pus o clauză de reziliere prohibitivă: 10 milioane de euro.

A debutat într-un meci de seniori la 13 ani

Originar din Reşiţa, Ovidiu Popescu a început fotbalul în oraşul său natal, la Muncitorul Reşiţa, sub comanda lui Viorel Lolea, actualul şef al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin. „Eu l-am descoperit pe «Piciul», că aşa-i ziceam, la vârsta de 7 ani. L-am debutat la seniori la vârsta de 13 ani, într-un meci de Cupa României, cu Gloria Reşiţa, împreună cu Andrei Vaştag. Mai are un frate mai mare, care şi el a jucat fotbal la nivel de juniori, dar s-a lăsat. Acum e prin Austria la muncă. Părinţii sunt aici, în Reşiţa. Ovidiu e însă ambiţios, o să ajungă departe, veţi vedea”, şi-a reamintit Lolea. Ulterior, Ovidiu Popescu a ajuns la Şcoala de Fotbal „Marcel Băban” din Jimbolia. „L-am adus de la Muncitorul şi l-am ţinut până la 19 ani, când a plecat sub formă de împrumut la UTA. În 2014 a ajuns la Timişoara, unde a confirmat. Ovidiu este un fotbalist care poate face diferenţa, este jucător de execuţie, mai degrabă un număr 10 decât un mijlocaş defensiv. A dat goluri spectaculoase şi la UTA sau la Poli”, a povestit Băban, fost vârf de atac la Poli Timişoara, Rapid Bucureşti şi UTA. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite