Nemţii i-au arătat uşa celui mai bun atacant român: cât a costat fiecare gol al lui Marica la Schalke

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Marica
Ciprian Marica

Oficialii formaţiei din Gelsenkirchen se pot considera „ţepuiţi“, dacă raportează salariul uriaş pe care l-a încasat vârful de 27 de ani la reuşitele sale în ultimele două sezoane.

Schalke l-a transferat pe Ciprian Marica, în sezonul 2011-2012, ca fotbalist liber, iar tot aşa îi va da drumul. Horst Heldt, managerul lui Marica, a lăsat de înţeles că jucătorul său nu va mai evolua, în următoarea stagiune, la clubul care ocupă locul 4 în Bundesliga, după 31 de runde.

„Nu ne-am înţeles. Nu s-a activat opţiunea pentru prelungirea contractului. Dar asta nu înseamnă că e deja un capitol închis“, a afirmat Heldt, potrivit gsp.ro.

5 milioane de euro pentru 5 goluri

Având în vedere că a ajuns la Schalke, fără ca echipa să plătească vreo sumă de transfer în schimbul său, Marica a primit un salariu uriaş, de 2,5 milioane de euro pe sezon. În schimbul acestei sume, românul a bifat în Bundesliga:

*21 de apariţii şi 2 goluri în 2011-2012

*13 apariţii şi 3 goluri în 2012-2013

Practic, fiecare gol al lui Marica în tricoul lui Schalke a costat un milion de euro! În acest sezon, dintre atacanţii lui Schalke, doar nigerianul Obasi are mai puţine goluri în campionat decât românul de 27 de ani. Iată cum se prezintă vârfurile nemţilor:

*Huntelaar = 23 de meciuri, 10 goluri

*Farfan = 25 de meciuri, 6 goluri

*Marica = 13 meciuri, 3 goluri

*Pukki = 16 meciuri, 3 goluri

*Obasi = 4 meciuri, 0 goluri

Acum o săptămână, Gigi Becali a anunţat că e dispus să-l ia pe Marica la Steaua, pentru a întări echipa pentru participarea în Liga Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite