Mourinho şi-a desfiinţat atacanţii şi a dat un verdict, după înfrângerea cu PSG: „Golul trei n-a fost gol, a fost o glumă“. Eşecul care o motivează pe Chelsea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jose Mourinho nu se teme să facă declaraţii cu greutate. Şi nici nu-i place să-şi menajeze jucătorii, în special pe cei din avanposturi. La finalul eşecului cu PSG, de pe „Parc des Princes”, 1-3, portughezul a ieşit din nou la rampă. „Albaştrii” mai speră însă la calificarea în semifinale. În urmă cu doi ani, Chelsea a câştigat Liga Campionilor, după ce-a pierdut, în turul optimilor, cu exact acelaşi scor!

Mourinho a început partida din manşa tur a sferturilor Ligii Campionilor fără niciun atacant veritabil pe teren. Eto’o era accidentat, dar portughezul a preferat să-i lase pe bancă pe Torres şi Demba Ba, cel mai ofensiv jucător fiind extrema Schürrle, în rol de atacant. 

„Nu sunt mulţumit de atacanţii mei. Cu Schürrle, cel puţin ştiu că jucăm mai mult mingea, ţinem de ea mai mult şi am un jucător care interacţionează mai bine cu coechipierii săi. Fotbalul înseamnă şi să marchezi goluri. Asta trebuie să facă atacanţii veritabili. A trebuit să încerc altceva“, şi-a explicat Mourinho alegerea din startul partidei.

Lavezzi (4) a marcat rapid pentru gazde, dar Chelsea a reintrat în cărţile calificării după ce Hazard (27) a transformat un penalty uşor acordat de centralul sârb Mazici. 

Autogolul lui David Luiz (61) a readus-o pe PSG în avantaj, însă scorul final a fost stabilit în prelungiri, la o fază care l-a scos din minţi pe Mourinho. Pastore (90+3), intrat în locul lui Lavezzi de şase minute, a luat o minge din colţul careului, de pe dreapta, şi, după ce a driblat defensiva oaspeţilor, a marcat pentru 3-1

„Al treilea lor gol n-a fost un gol, a fost o glumă. Gary Cahill (n.r. – fundaş central la Chelsea) a spus că a fost un gol neglijent, încasat prea lejer. Eu spun că a fost ridicol. La primul gol l-am ajutat pe atacantul lor, la al doilea ne-am poziţionat defensiv prost, iar al treilea a fost ridicol“, a răbufnit Mourinho. 

Portughezul l-a scos pe Schürrle de pe teren în minutul 59, înlocuindu-l cu Torres, iar la două minute PSG a trecut în avantaj, după autogolul lui David Luiz. Este al doilea meci consecutiv în care Chelsea îşi înscrie un autogol, după ce Terry şi-a marcat în proprie poartă în campionat, cu Crystal Palace. Două meciuri şi două eşecuri consecutive. 

Deşi PSG pleacă acum cu prima şansă la calificarea în semifinale, Chelsea nu disperă. Şi are şi exemple motivatoare, în istoria recentă. 

În sezonul 2011-2013, Chelsea a pierdut la Napoli, în manşa tur a optimilor, chiar cu 1-3, dar s-a calificat şi a câştigat Liga Campionilor. Culmea, atunci, pe San Paolo, în meciul cu Napoli, primul gol l-a marcat Lavezzi, ca şi acum.  

Vezi şi 

VIDEO PSG - Chelsea 3-1: „magicianul“ Pastore a marcat un gol formidabil şi a îngenuncheat echipa lui Mourinho

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite