Liga I: CSU Craiova - Steaua 1-2! Renegatul Tade a adus victoria oaspeţilor de la 11 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a câştigat cu 2-1 pe terenul Craiovei, rezultat care îi scoate pe  oaspeţi din zona de criză fotbalistică. Steliştii Chipciu şi Râpă au dat-o în bară, dar Tade i-a acoperit, marcând golul victoriei.

Chipciu a provocat un penalty şi a lovit bara, un amestec de prostie şi ghinion care i-a adus încă o dată lingura de lemn pentru cel mai slab jucător.
Loviţi de trenul Rosenborg, steliştii au încercat să-şi “repereze” onoarea la Craiova, cu o altă echipă aflată în suferinţă de idei şi rezultate. Şi au reuşit până la urmă să bată cu 2-1, un scor care înseamnă o prelungire a termenului de garanţie pentru Rădoi. În schimb, Cîrţu şi Săndoi stau ca pe ace după acest eşec şi varianta înlocuirii lor e tot mai plauzibilă. 
Partida nu a strălucit în faze de poartă palpitante sau combinaţii de aplaudat, dar a avut parte de un gol frumos, marcat de Nicuşor Stanciu cu o lovitură de cap, din centrarea lui Guilherme. Oltenii n-au suportat afrontul şi au început să calce mai apăsat în terenul advers, ba chiar în careul de 16 metri. Aşa s-a întâmplat pe final de repriză, când Ivan l-a întors pe Chipciu pe toate părţile. Şeptarul Stelei s-a răzbunat prosteşte, cu un şut aplicat pe gamba lui Ivan: penalty pentru Craiova, gol Vătăjelu, 1-1. A fost scorul pauzei, chiar dacă Alex Chipciu a avut şansa iertării păcatelor, la o reluare din faţa porţii care a muşcat transversala. 
Partea a doua a fost mult fragmentată şi săracă în exprimări fotbalistice moderne. Un şut al lui Filip respins de Bălgrădean şi o bară a lui Râpă au fost singurele condimnente peste o repriză în care finalul i-a aparţinut renegatului Tade. Acesta a marcat de la 11 metri, după un penalty scos de nou-intratul Enceanu şi şi-a acoperit urechile cu degtele, semn că e insensibil la criticile formulate de Gigi Becali şi de Mirel Rădoi.
Atac la Cîrţu
În dimineaţa partidei, casa lui Sorin Cîrţu a fost ţinta atacurilor unor huligani. Aceştia au aruncat cu vopsea şi au scris mesaje pe ziduri şi pe maşină: “Clonele distrug fotbalul”, “CSU nu e Ştiinţa”, “Clonele distrug fotbalul”. Antrenorul Craiovei a făcut o plângere la poliţie.


Rădoi nu s-a înscris la BAC
Mirel Rădoi nu va susţine probele scrise la Bacalaureat în sesiunea care începe luni, din cauza programului încărcat. El va însoţi echipa în Norvegia, la Trondheim pentru returul cu Rosenbog, caz în care-i va fi imposibil să dea Bac-ul la matematică (miercuri) şi la geografie (vineri). Fără diplomă de Bacalureat, Rădoi nu se poate înscrie la Şcoala de Antrenori şi va fi astfel mereu privat de posibilitatea de a da indicaţii de pe margine. Aseară, contra Craiovei, antrenorul Stelei a stat pe bancă, dar nu a scos niciun sunet, respectând decizia Comisiei Tehnice a FRF.  Mirel şi-a luat în iunie examenele orale la Bacalaureat, dar nu s-a mai prezentat şi la scris, tot din cauza programului încărcat al Stelei.


1-2
CSU Craiova: Bălgrădean - Achim, Acka, Dumitraş, Vătăjelu – Madson (Băluţă 87), Mateiu – Zlatinski (Bawab 79), Herghelegiu, A. Ivan (Bancu 60) - Nuno Rocha. Antrenori: Sorin Cîrţu, Emil Săndoi
Steaua: Niţă - Rîpă, Varela, Toşca, Guilherme - L. Filip, Muniru (Breeveld 70) - Popa, N. Stanciu (Enceanu 82), Chipciu – Tudorie (Tade 54). Antrenor: Mirel Rădoi
Goluri: Vătăjelu 39 (pen) / Stanciu 19, Tade 85 (pen)
Stadionul Extensiv: 5.000
Arbitru: Adrian Comănescu
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite