Liga Campionilor la handbal: finală dramatică între Gyor şi Vardar, totul s-a decis la ultima fază a prelungirilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala Ligii Campionilor la handbal feminin s-a jucat, la fel ca anul trecut, între echipa maghiară Gyor şi cea macedoneană Vardar Skopje.

După 60 de minute de joc scorul între cele două echipe a fost egal, 20-20.  Gyorul a reuşit să egaleze cu 13 secunde înaintea expirării timpului de joc, Vardar a mai avut şansa unui atac, însă nu a putut fructifica.

S-a intrat în prelungiri unde s-a mers cap la cap până la 23-23, după care Gyor a reuşit trei goluri la rând, 26-23. Finalul a fost incredibil, Vardar s-a apropiat la un singur gol (27-26) şi a scăpat pe contraatac la ultima fază, dar şutul lui Canadija a fost parat de Grimbso. 

S-a încheiat aşadar 27-26 pentru Gyor, care câştigă trofeul pentru a patra oară. 

Vardar se destramă după această nouă finală a Ligii Campionilor. Sunt cel puţin 10 jucătoare care vor părăsi echipa macedoneană. Dragana Cvijic, Andrea Lekic şi Jovanka Radicevic, Barbara Lazovic vor juca la CSM Bucureşti, iar pivotul Marija Petrovici ajunge tot în România, la HCM Rm. Vălcea. Se vor mai transfera Amandine Leynaud, la Gyor, Andrea Penezic şi Tatiana Khmrova, la Siofok,  Andrea Klikovac, la Kisvarda (Ungaria) şi Sara Ristovska (Krim Ljubljana). 


Gyor ETO
S-a înfiinţat în 1948
A câştigat de patru ori Liga Campionilor (2013, 2014, 2017, 2018) şi a jucat alte trei finale (2009, 2012, 2016)
Are 13 titluri de campioană a Ungariei
Antrenor: Martin Ambros (Spania)
 

Vardar

S-a înfiinţat în 1961
A jucat anul trecut şi anul acesta în finala Ligii Campionilor
De şase ori campioană a Macedoniei
Antrenor: Irina Dibirova (Serbia)
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite