CM 2014. Joel Campbell, „arma letală“ din Costa Rica. Cine este atacantul religios care a îngenunchiat Uruguayul

CM 2014. Joel Campbell, „arma letală“ din Costa Rica. Cine este atacantul religios care a îngenunchiat Uruguayul

Joel Campbell. FOTO: Reuters

O parte uriaşă din succesul surprinzător al costaricanilor în faţa Uruguayului (3-1) i se datorează lui Joel Campbell. Un atacant religios, de doar 21 de ani, pe care Arsenal l-a transferat în 2011, dar pe care încă nu l-a folosit.

Ştiri pe aceeaşi temă

„E un jucător care te hărţuieşte, te suprinde cu schimbările de ritm, n-a putut fi ţinut de către apărarea Uruguayului“, l-a lăudat Jorge Luis Pinto, selecţionerul naţionalei din Costa Rica, pe Joel Campbell. 
 
Singurul atacant într-o echipă care a început cu cinci apărători şi care a fost condusă la pauză cu 1-0. Dar care a revenit spectaculos, cu golul egalizator al lui Campbell, care apoi a pasat decisiv şi la ultima reuşită a meciului, cea de 3-1. 
 
„Ştiam că-i putem bate. Putem trece în partea secundă“, a declarat, după succesul cu Uruguay, atacantul care recită Psalmul 27 din Biblie înaintea fiecărei partide importante. 
 
Transferat în 2011 de către Arsenal, vârful care poate evolua şi în bandă n-a apucat să îmbrace însă tricoul „tunarilor”, din cauza faptului că n-a primis permisul de muncă pentru Anglia (până în vara anului trecut). A fost împrumutat, rând pe rând, la Lorient şi Betis, iar ultimul sezon l-a petrecut în tricoul lui Olympiakos. 
 
Reintrat în atenţia englezilor după un gol senzaţional în poarta lui Manchester United, în dubla cu grecii, din optimile Ligii Campionilor, Campbell l-a convins probabil pe Wenger după prestaţia sa din partida cu Uruguay. 
 
„O să mă întorc în vară la Arsenal, am contract şi sper să joc acolo. Dar deocamdată gândul meu e la naţională“, a mai spus Campbell, care are 10 goluri în 34 de meciuri pentru Costa Rica.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările