CM 2014. Joel Campbell, „arma letală“ din Costa Rica. Cine este atacantul religios care a îngenunchiat Uruguayul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joel Campbell. FOTO: Reuters
Joel Campbell. FOTO: Reuters

O parte uriaşă din succesul surprinzător al costaricanilor în faţa Uruguayului (3-1) i se datorează lui Joel Campbell. Un atacant religios, de doar 21 de ani, pe care Arsenal l-a transferat în 2011, dar pe care încă nu l-a folosit.

„E un jucător care te hărţuieşte, te suprinde cu schimbările de ritm, n-a putut fi ţinut de către apărarea Uruguayului“, l-a lăudat Jorge Luis Pinto, selecţionerul naţionalei din Costa Rica, pe Joel Campbell. 

Singurul atacant într-o echipă care a început cu cinci apărători şi care a fost condusă la pauză cu 1-0. Dar care a revenit spectaculos, cu golul egalizator al lui Campbell, care apoi a pasat decisiv şi la ultima reuşită a meciului, cea de 3-1. 

„Ştiam că-i putem bate. Putem trece în partea secundă“, a declarat, după succesul cu Uruguay, atacantul care recită Psalmul 27 din Biblie înaintea fiecărei partide importante. 

Transferat în 2011 de către Arsenal, vârful care poate evolua şi în bandă n-a apucat să îmbrace însă tricoul „tunarilor”, din cauza faptului că n-a primis permisul de muncă pentru Anglia (până în vara anului trecut). A fost împrumutat, rând pe rând, la Lorient şi Betis, iar ultimul sezon l-a petrecut în tricoul lui Olympiakos. 

Reintrat în atenţia englezilor după un gol senzaţional în poarta lui Manchester United, în dubla cu grecii, din optimile Ligii Campionilor, Campbell l-a convins probabil pe Wenger după prestaţia sa din partida cu Uruguay. 

„O să mă întorc în vară la Arsenal, am contract şi sper să joc acolo. Dar deocamdată gândul meu e la naţională“, a mai spus Campbell, care are 10 goluri în 34 de meciuri pentru Costa Rica.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite