JO 2016: Horia Tecău şi Florin Mergea sunt în sferturile de finală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TENIS Horia Tecău şi Florin Mergea s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de dublu, după o victorie în două seturi în faţa mexicanilor Gonzales şi Varela. Românii sunt la două victorii de o medalie.

Horia Tecău şi Florin Mergea ţin în viaţă speranţele României la câştigarea unei medalii la tenis. Românii s-au impus ieri în optimi, 6-3, 7-6 cu mexicanii Gonzales şi Varela.
Cu antrenorul Andrei Pavel în spate, Horia Tecău şi Florin Mergea au venit i pe teren cu multă încredere şi cu un plus de valoare faţă de mexicanii Santiago Gonzales şi Miguel Reyes–Varela. Un break în setul unu a făcut diferenţa rapid: 6-3 pentru ai noştri după 32 de minute, rundă în care ai noştri n-au avut de înfruntat nici măcar o minge de break. În setul al doilea s-a mers cap la cap până la 6-6 şi a urmat un tiebreak pe muche de cuţit: românii au ratat trei mingi de meci, mexicanii două de set, dar Mergea şi Tecău au găsit tăria de a închide jocul (11-9 în tiebreak).
În sferturile de finală, situaţia devine mai complicată pentru Tecău şi Mergea. Ei vor juca în această seară cu brazilienii Melo şi Soares (favoriţii numărul trei), care au trecut de sârbii Djokovici şi Zimonjici. Un nou succes al românilor i-ar duce în semifinale, care s-ar traduce printr-un drum cu două direcţii: spre finală sau spre finala mică, unde se joacă pentru bronz. În orice caz, principalii favoriţi ai turneului olimpic, francezii Herbert şi Mahut, au fost eliminaţi încă din primul tur, iar Mergea şi Tecău sunt cotaţi acum cu a patra şansă la câştigarea aurului olimpic.

Begu, două eşecuri într-o zi
Irina Begu a ratat, surprinzător, calificarea în turul al doilea al turneului olimpic. Japoneza Nao Hibino, pe care Irina o bătuse cu o săptămână înainte, la Florianopolis, a reuşit să întoarcă în favoarea sa cărţile şi s-a alăturat tenismenilor niponi şi chinezi care au avansat in corpore la Rio. După două ore de luptă cu Hibino, Begu a pierdut şi confruntarea de dublu, alături de Monica Niculescu, dublul românesc cedând în trei seturi confruntarea cu perechea Chan / Chan, din Taipei.
Adăugată în ultimul moment pe tabloul de simplu, după retragerea Jelenei Jankovici, Andreea Mitu a avut privilegiul de a juca pe arena centrală contra Garbinei Muguruza. După ce a condus cu 2-0, românca a cedat fără drept de speranţă în faţa spaniolei, 6-2, 6-2 în favoarea acesteia.
Mitu a reuşit, în schimb, să meargă în turul al doilea la dublu, alături de Raluca Olaru. Fetele s-au impus net în meciul cu maghiarele Baboş şi Jani, dar vor avea o misiune mult mai dificilă în turul al doilea, unde le aşteaptă rusoaicele Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina, favoritele şapte ale turneului de dublu.
La simplu, Monica Niculescu va juca împotriva rusoaicei Svetlana Kuzneţova.

Surprize mari la Rio: Djokovici, în lacrimi
Novak Djokovici, liderul de necontestat al tenisului masculin, a părăsit deja satul olimpic de la Rio, după ce a fost bătut cu 7-6, 7-6 de argentinianul Juan Martin del Potro. La final, Djoko şi-a îmbrăţişat adversarul, care are în spate o perioadă îndelungată de absenţe din cauza accidentărilor, după care a izbucnit în lacrimi.
A fost cea mai mare surpriză dintr-o lungă serie de rezultate neaşteptate. La fete, surorile Williams au fost eliminate de pe tabloul de dublu de cehoaicele Safarova şi Strycova. De la simplu, „au dispărut” rapid Agnieszka Radwanska, Ana Ivanovici, Roberta Vinci sau Sloane Stephens.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite