INFOGRAFIE Real câştigă, Ronaldo înscrie, România se transformă: ce s-a schimbat la noi în ultimele 81 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo (stânga) şi Ancelotti formează o trupă redutabilă la Real
Ronaldo (stânga) şi Ancelotti formează o trupă redutabilă la Real

Începând cu 16 septembrie, în lumea fotbalului există două lucruri constante: victoriile „galacticilor“ şi reuşitele semnate de CR7. În această perioadă, la noi au avut loc transformări importante pe toate planurile.

Deşi se spune că nu există perfecţiune, actuala echipă a Realului e cea mai fidelă descriere fotbalistică pentru această noţiune.

De la 16 septembrie, trupa condusă de pe bancă de Carlo Ancelotti şi din teren de Cristiano Ronaldo e, pur şi simplu, de neoprit. Cifrele vorbesc de la sine: 

*18 meciuri în toate competiţiile (Campionat, Cupa Spaniei, Liga Campionilor).

*18 victorii dintre care nouă obţinute la o diferenţă de minimum patru goluri.

*67 de goluri marcate (o medie de 3,7 reuşite pe meci).

*Doar 9 goluri încasate.

Pentru prima dată după mulţi ani, madrilenii chiar îşi merită renumele. Fotbalul propus de ei pare a fi dintr-o altă galaxie, iar sâmbătă de acest lucru s-au convins şi cei de la Celta Vigo. Formaţia care a învins Barcelona pe „Camp Nou“ a cedat pe „Santiago Bernabeu“ la scor de neprezentare (0-3), iar asta în condiţiile în care a jucat chiar foarte bine!

Rezultatul a însemnat că Real Madrid a egalat recordul de 18 victorii consecutive stabilit de Barcelona lui Frank Rijkaard, în sezonul 2005-2006 (22 octombrie – 22 ianuarie). Acum, următorul obiectiv pentru madrileni ar fi egalarea recordului mondial: 24 de meciuri câştigate la rând, parcurs realizat de brazilienii de la Coritiba, în 2011. 

Ronaldo, penibil şi spectaculos

Seria fantastică a Realului coincide cu forma devastatoare pe care o traversează vedeta ei numărul 1, Cristiano Ronaldo. În meciul cu Celta Vigo, portughezul de 29 de ani a marcat toate cele trei goluri, ajungând la 23 de hattrick-uri în La Liga. Adică un alt record personal pentru Ronaldo, care i-a depăşit pe Zarra şi Di Stefano (câte 22 de hattrick-uri în prima ligă spaniolă) şi pe Messi (20).

Cu tripla de sâmbătă, CR7 a ajuns la 200 de reuşite în prima ligă spaniolă, iar 23 dintre golurile sale au venit în cele 14 etape din actualul campionat! Incredibil, dar adevărat: Ronaldo, de unul singur, a marcat mai multe goluri decât 15 formaţii din La Liga! 

Singura pată pe încă o seară memorabilă pentru Ronaldo a fost simularea sa penibilă, care a dus la acordarea penalty-ului din care portughezul a deschis scorul în minutul 36.

CLICK PENTRU A MĂRI INFOGRAFIA

image

Ramos, sărbătoritul zilei

Dacă Ronaldo a „furat“, ca de obicei, prim-planul cu golurile sale, în schimb, în vestiar, Real a avut şi un alt sărbătorit. Fundaşul Sergio Ramos a bifat partida cu numărul 300 pentru madrileni în prima ligă spaniolă. Drept cadou, colegii i-au dăruit un tricou cu numărul 300 pe spate.

Ce s-a întâmplat în România de când a început seria Realului

*S-a schimbat preşedintele ţării. Klaus Iohannis a câştigat alegerile şi va conduce ţara în următorii cinci ani.

*Ministrul de Externe s-a schimbat de două ori. Titus Corlăţean a fost înlocuit de Teodor Meleşcanu, cel care, la rândul său, a fost schimbat de Bogdan Aurescu.

*Antrenorii au căzut pe capete în Liga I. Au avut loc 13 schimbări pe băncile tehnice ale formaţiilor din primul eşalon.

*Odată cu apropierea Sărbătorilor de iarnă, am văzut iarăşi „Singur Acasă“. Pro TV a difuzat celebra peliculă cu Macaulay Culkin pentru a noua oară. 

Cu cine ar trebui să câştige Real pentru a egala recordul mondial de victorii la rând

Dată Competiţie Adversar

9 decembrie Liga Campionilor Ludogoreţ (a)

12 decembrie Campionat Almeria (d)

16 decembrie Mondialul Cluburilor Cruz Azul / Sydney Wanderers (n)

20 decembrie Finala CM al Cluburilor Nestabilit încă (n)

4 ianuarie Campionat Valencia (d)

7 ianuarie Cupa Spaniei Atl. Madrid (d)

a – acasă

d – deplasare

n – Teren neutru, la Maroc

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite