HCM Baia Mare pregăteşte deja jocurile cu Dinamo Volgograd. Ce a făcut Tiselj în noaptea de după calificarea în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HCM Baia Mare face istorie în handbalul european
HCM Baia Mare face istorie în handbalul european

Antrenorul sloven al lui HCM Baia Mare consideră că meritul principal pentru calificarea în sferturile Ligii Campionilor aparţine în mare măsură jucătoarelor sale, cărora le acordă 50% şanse în dubla manşă cu Dinamo Volgograd.

HCM Baia Mare este echipa momentului în sportul românesc. Gruparea maramureşeană s-a calificat în premieră în sferturile Ligii Campionilor, aceasta fiind cea mai mare performanţă din istoria clubului. Cu Tone Tiselj pe bancă, Baia Mare a răsturnat calculele hârtiei şi a ajuns între cele mai bune opt echipe ale Continentului. Deşi mai sunt trei săptămâni până la duelurile cu Dinamo Volgograd, din sferturi, Tone Tiselj s-a pus deja pe treabă. Tehnicianul sloven a început deja să spioneze viitorul adversar al HCM-ului.

ANALIZĂ Cine e Dinamo Volgograd, adversara HCM-ului Baia Mare în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

"Volgograd este una dintre cele mai interesante echipe din acest sezon. De la meci la meci a evoluat tot mai bine. Cu siguranţă că în următoarele trei săptămâni voi avea toate detaliile. După meciul cu Viborg nu am putut dormi, astfel că am intrat pe computer şi am vizionat ultimul meci din Liga Campionilor susţinut de Dinamo Volgograd. Au o linie de 9 metri foarte bună, cu Akopian, Dmitrieva şi Kochetova, ultima fiind şi a treia marcatoare în Liga Campionilor. De asemenea, portarii sunt la un nivel înalt, mai au şi alte handbalşiste interesante. Cu siguranţă de aşteaptă două meciuri foarte dificile, dar orice este posibil. Dinamo Volgograd are mai multă experienţă în Liga Campionilor faţă de Baia Mare, dar cred că în acest moment şansele sunt de 50-50", a explicat Tiselj pentru prosport.ro.

Pe de altă parte, slovenul nu şi-a arogat merite însemnate pentru calificarea în sferturi, recunoscând că această performanţă este cea mai importantă din cariera sa de antrenor: "Fetele au făcut o treabă extraordinară, au jucat ca o echipă. Ele s-au antrenat foarte bine în aceste două luni, cât am jucat în Main Round, au fost foarte concentrate pe ce au avut de făcut. Meritul pentru calificare le revine în primul rând lor. A fost probabil cea mai grea calificare pe care am obţinut-o ca antrenor în această fază, dar şi una dintre cele mai frumoase. La Krim Ljubljana şi Buducnost jucam doar pentru Champions League, iar lucrurile păreau mai simple. Atmosfera a fost uimitoare la Baia Mare, sunt impresionat de fanii echipei HCM. Nu ştiu dacă am mai reuşit o calificare într-o astfel de atmosferă", a mai spus Tiselj.

Dubla manşă dintre HCM Baia Mare şi Dinamo Volgograd este programată pe 3 sau 5 aprilie, respectiv 10 sau 12 aprilie, prima manşă urmând să se dispute în România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite