Hagi, „rege“ ca fotbalist, „arhitect“ ca patron: cum a ajuns Viitorul lângă Barcelona, Real Madrid şi PSG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de seniori a lui Hagi e pe primul loc în campionat, iar cea de sub 19 ani tocmai a ajuns în optimile UEFA Youth League, competiţie ce echivalează cu Liga Campionilor, însă la nivel de tineret.

Gheorghe Hagi e poreclit „Regele“ pentru ce a făcut în cariera sa de jucător, însă merită să i se zică „Arhitectul“ pentru ce face acum cu Academia sa de fotbal. 

Pentru că Hagi desenează şi construieşte viitorul fotbalului românesc, formând jucători care fie că au făcut deja pasul spre echipa naţională – Răzvan Marin şi Romario Benzar – fie că dau semne că pot face acest salt în anii următori. Din ultima categorie fac parte fotbaliştii de la echipa de sub 19 ani. Trupa pregătită de Nicolae Roşca tocmai a obţinut o calificare spectaculoasă în optimile UEFA Youth League, trecând în play-off de FC Copenhaga, scor 4-2 (Casap 32, 83, Ene 67, F. Coman 79 / Holse 35, Wind 90+2).

Prin acest succes, Viitorul U-19 a ajuns într-o companie selectă, alături de formaţii precum Real Madrid, Barcelona, PSG sau PSV Eindhoven.

„Trebuie să eliminăm şi Barcelona!“

Gheorghe Hagi a asistat, miercuri seara, la triumful echipei de tineret în faţa celor de la FC Copenhaga U-19. Danezii au terminat pe locul 2 în faza grupelor în UEFA Youth League, după Porto U-19, dar înaintea celor de la Club Brugge U-19 şi Leicester U-19. 

În ultimele trei partide din faza grupelor, puştii danezi au făcut furori: 3-2 cu Leicester U-19, 3-1 cu Porto U-19 şi 3-0 cu Club Brugge U-19. La Ovidiu însă, FC Copenhaga U-19 a fost dominată categoric de români şi doar intervenţiile portarului au făcut ca scorul să nu fie şi mai dur.

„Casap şi Coman au strălucit acum, mai ales că fac parte şi din echipa mare, dar sunt şi alţii. E o generaţie bună, 10-12 dintre ei vor face pasul, la anul, la echipa mare. Au calitate atât la nivel uman, cât şi fotbalistic. Viitorul U-19 a fost cu noi în pregătire, suntem la nivel european şi ne dorim performanţă. Investiţia noastră e în tineri. Au fost crescuţi foarte bine. Au fost crescuţi cu mentalitatea de a fi cei mai buni. Cinci, şapte sau chiar zece dintrei ei vor ajunge şi la echipa naţională de seniori“, a explicat „Regele“ după calificarea puştilor în 16-imile Youth League.

Întrebat cu cine ar dori să joace Viitorul U-19 în următoarea fază, Hagi a dat un răspuns tranşant: „Nu ne simţim inferiori nimănui. Ăsta e motto-ul meu pentru că avem condiţii foarte bune. Băieţii să nu se sperie şi dacă vor juca împotriva Barcelonei. Să jucăm cu tupeu, curaj. O să mergem şi o să atacăm, vom presta un fotbal ofensiv cu toată lumea. Nimic nu e imposibil“.

Fostul căpitan al tricolorilor a subliniat că, treptat, Academia sa de fotbal va trece la un alt nivel: „Proiectul nostru a fost creat în timp. Nu lucrez de azi pe mâine pentru a face lucruri mari. Acum am trecut la alt nivel, iar în următorii cinci ani ne vom ocupa de perfecţionare“. 

Hagi a băgat mulţi bani, foarte mulţi bani în acest proiect, dar uite că a reuşit. La un moment dat, familia era temătoară şi întreba ce face Hagi cu banii. El a avut însă dreptate şi acum vin şi rezultate. Ilie Dumitrescu fost internaţional  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite