S-a întors Cârţu, „groparul“ echipelor din Liga I. „Adevărul“ prezintă cifrele catastrofale ale unui antrenor care păcăleşte fotbalul de ani de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Cârţu
Sorin Cârţu

„Sorinaccio“ a debutat cu o înfrângere, luni, la Iaşi, rezultat care a compromis, aproape în totalitate, şansele celor de la CSMS de a rămâne în Liga I. Astfel, noul tehnician al moldovenilor are şanse mari să bifeze o nouă retrogradare, „performanţă“ pentru care va fi „recompensat“ cu o sumă frumoasă.

În campionatul românesc, competenţa pare a fi ultimul criteriu în alegerea unui antrenor. La Iaşi, Liviu Ciobotariu a fost demis, pe bună dreptate, din cauza rezultatelor. Până aici, nimic anormal. Numai că alegerea înlocuitorului a sfidat logica!

Pe banca ieşenilor a fost instalat Sorin Cârţu, un tehnician care a rămas în circuitul Ligii I, deşi rezultatele sale sunt catastrofale. Iată reperele unei cariere „de poveste“:

*12 echipe a antrenat Cârţu în ultimii zece ani, având, în total, 13 mandate, pentru că pe Pandurii a pregătit-o de două ori.

*3 retrogradări a „reuşit" Cârţu în patru sezoane de coşmar: Progresul (2007), Dacia Mioveni (2008), Pandurii (2010).

*21 de ani au trecut de la ultimele trofee cucerite de Cârţu: titlul şi Cupa României cu Univ. Craiova în 1991, singurele din cariera sa.

*11 etape consecutive pe banca unei echipe e recordul de longevitate al lui Cârţu în ultimii trei ani.

În tur, aproape că a „îngropat“ Braşovul

Paradoxal, luni seară, Cârţu a debutat pe banca celor de la CSMS Iaşi într-un meci cu FC Braşov, echipă pe care o putea duce, lejer, spre „B“, dacă nu şi-ar fi dat demisia la timp. 

A stat în fruntea „stegarilor“, între 19 octombrie 2012 şi 11 noiembrie 2012, perioadă în care a bifat aceste rezultate:

*Rapid – Braşov 1-2

*Braşov – Petrolul 0-1

*Braşov – Petrolul 0-2 (eliminare din Cupa României)

*CFR Cluj – Braşov 5-0

Ia 20.000 de euro pentru încă o retrogradare

Întâlnirea cu FC Braşov a fost ultima şansă reală a celor de la CSMS Iaşi de a mai putea spera la evitarea retrogradării.

Gazdele au deschis scorul, însă, apoi, în stilul lui Cârţu, s-au băgat cu fundul în poartă până au luat două goluri şi au pierdut meciul! Rezultatul a lăsat CSMS Iaşi pe penultimul loc cu 22 de puncte, la cinci puncte de salvare, cu şase runde înainte de final.

Chiar dacă va pica în „B“, Cârţu va fi plătit cu 20.000 de euro. Dacă va evita retrogradarea, va primi şi un bonus de 20.000 de euro.

Ce a spus după meci?

„O înfrângere care ne doare, am lucrat o săptămână degeaba, pentru că echipa e în aceeaşi situaţie de când am preluat-o. Noi facem greşeli pe care nu trebuie să le vezi în Liga I. Acum trebuie să pregătim meciul cu Chiajna, mai avem o săptămână. Egalarea a căzut nemeritat, pe un fond bun de joc al nostru, chiar înainte de pauză. Cei de la Braşov au fost superiori, ca joc, per total, echipă mai experimentată, plecau favoriţi de la început“, a afirmat Sorin Cârţu la Digi Sport, după 1-2 cu FC Braşov.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite