Golul anului în România: un algerian de la Oţelul i-ar face invidioşi pe Adi Ilie şi Del Piero. „U“ Cluj, oficial în „B“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai frumoasă reuşită din 2015 în campionatul românesc a venit în meciul Oţelul Galaţi - Universitatea Cluj, care se poate repeta, în următoarea stagiune, în eşalonul secund.

Aflată în insolvenţă şi rămasă fără patron, după ce Florian Walter, căutat de DIICOT, a fugit din ţară, Universitatea Cluj a pierdut, la Galaţi, şi a retrogradat matematic în liga secundă.

A fost o partidă tristă pentru ambele formaţii. Oţelul, campioana României în 2011, câştigătoarea Supercupei în acelaşi an şi participantă în grupele Ligii Campionilor, în stagiunea 2011-2012, a jucat, sâmbătă, ultimul meci pe teren propriu în Liga I.

De partea cealaltă, Universitatea Cluj, o grupare fondată în 1919, şi-a jucat ultima şansă de a continua în primul eşalon, acolo unde a revenit din 2007.

Iar trupa pregătită de Adrian Falub a condus din minutul 11, după ce Mengolo a deschis scorul. Reuşita camerunezului a fost anulată însă de un gol fabulos înscris de Jugurtha Hamroun (35). Algerianul de 26 de ani, adus din Turcia, de la Karabukspor, a punctat printr-un lob senzaţional, mult din afara careului, golul său aducând aminte de execuţiile reuşite de jucători de clasă mondială, precum Adi Ilie şi Alessandro Del Piero.

După pauză, Tudorie a stabilit scorul final, marcând pentru 2-1 pentru Oţelul (68). Universitatea Cluj a încheiat jocul catastrofal, cu bara lui Calcan (78) şi eliminarea lui Paulinho pentru două „galbene“ (82, 90+4).

Cu o etapă înainte de terminarea Ligii I, Oţelul se află pe penultimul loc, cu 29 de puncte. Universitatea Cluj e pe 15, cu 32 de puncte. Nici una din cele două formaţii nu mai poate termina pe poziţia a 12-a, ultima care asigură rămânerea în primul eşalon, ocupată acum de Gaz Metan Mediaş (38 de puncte).

VEZI GOLUL LUI HAMROUN
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite