Georgia ne-a dat aripi: „Mergem la Euro ca să învingem Franţa“. Cum a sunat analiza lui Iordănescu. Andone, la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iordanescu

România a obţinut o victorie zdrobitoare în ultimul test înainte de Campionatul European, iar rezultatul le-a redat tricolorilor încrederea pierdută după turneul italian.

Adi Popa: a fost un meci în care am alergat mult, am făcut pressing, iar asta te consumă. Georgia n-a ajuns la poartă în prima repriză, apoi au avut ocazii în partea secundă, fiindcă, până la urmă, n-am fost doar noi pe teren. Am făcut un meci destul de bun, am marcat aproape la fiecare fază, am lovit bara de două ori, dar cu Franţa va fi alt meci. Presiunea e pe Franţa, noi suntem outsideri şi n-avem nimic de pierdut. Eu sper sa nu pierdem cu Franţa. Muncim în fiecare zi ca să ieşim din grupe la Euro. Românii din Franţa ne vor susţine.

Nicuşor Stanciu: Mă bucur că lumea are încredere în mine. E o responsabilitate în plus. La naţională contează însă forţa grupului şi doar împreună putem scoate rezultate bune. Ca orice copil care se duce la fotbal, îmi doream să joc pentru România şi mă bucur că am reuşit acest lucru în acest an. Sper să joc pentru România mulţi ani de acum înainte. Am făcut un meci bun astăzi, dar în Franţa vom avea meciuri de alt calibru. Cel mai important meci acum e cel cu Franţa, iar eu cred că vom face un meci reuşit. Nu ştiu dacă voi fi titular cu Franţa, sper să fim sănătoşi toţi.

Anghel Iordănescu: Trebuie să remarcăm prestaţia echipei, cum am abordat jocul, atitudinea. Foarte importantă a fost şi căldura publicului care ne-a susţinut tot meciul. Băieţii noştri au înţeles că la ultimul meci trebuie să aibă o atitudine pozitivă, au făcut un pressing avansat, sus. Le-a ieşit tot ce ne-am propus în vestiar. Un meci cu Georgia nu se poate compara cu unul cu Franţa. Francezii au jucători de Liga Campionilor şi de Liga Europa. Dar asta nu înseamnă că n-avem şi noi şansa noastră cu Franţa. Chiricheş are o problemă de sănătate şi ne-am propus să-l menajăm. Vom vedea cum va evolua starea lui în următoarele zile, dar îmi pare rău că astăzi n-a putut juca. Banderola de căpitan va fi la „Chiri“ la Euro, dacă el va fi pe teren. Florin Andone se află acum la Spitalul Militar. S-ar putea să aibă o problemă similară cu cea a lui Alibec (n.r. - fractură la degetul unei mâini). Venim după opt ani de absenţă de la turneele finale, doar Raţ a jucat la un Euro, dar sper să depăşim acest handicap. Nu ştiu dacă apărarea are probleme, dar lipsa jocurilor la unii dintre cei convocaţi se simte. La Euro, vom face în aşa fel, încât să avem rezultate. Dacă vom ieşi din grupă? Să dea Dumnezeu.

Ovidiu Hoban: A fost o repetiţie perfectă înainte de Franţa. A fost plăcut pentru public şi nouă ne-a dat încredere. Mergem cu gânduri mari în Franţa. Abordăm fiecare meci la victorie, inclusiv cel cu Franţa. Va fi o presiune a publicului în meciul de deschidere, dar de asta ne-am făcut fotbalişti. Plăcerea fotbalului înseamnă să joci şi sub presiunea publicului.

Răzvan Raţ: Era foarte bine pentru noi să avem un rezultat pozitiv, să plecăm cu un moral bun. La meciul cu Franţa va fi altceva. Astăzi, adversarul n-a fost la acelaşi nivel cu ce vom întâlni la Euro, dar a fost un test bun. Era important pentru ca cei de acasă să aibă încredere în noi că vom face un Euro pe măsură. Sunt optimist. Nu-mi doresc decât să avem o prestaţie bună şi să trecem de grupe. Franţa e, teoretic, un balaur, dar asta nu înseamnă că vom pierde. Ei au multe atuuri, dar şi o mare presiune asupra lor. Important e să ieşim din grupe, nu câte puncte vom face. Meciul de deschidere de la Euro, cu siguranţă, nu-l va uita nimeni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite