Fostul stelist, Nana Falemi, explică de ce şi-a deschis o şcoală de fotbal: "Vreau să-i ajut pe cei care vor să înveţe fotbal!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nana Falemi este antrenorul care va ghida anul acesta copiii participanţi din partea României la evenimentele Fotbal pentru Prietenie, care au loc în intervalul 28 mai – 2 iunie la Madrid.

În cadrul acestui program, Vlad Stancovici, Inaki Cojocaru şi Răzvan Pană au fost selectaţi în calitate de tineri fotbalişti în cadrul programului, iar Smaranda Miron Tincă este micul „jurnalist” care va documenta experienţa trăită în cadrul ediţiei din acest an a proiectului Fotbal pentru Prietenie. Ea i-a luat un scurt interviu Falemi, în care acesta a explicat de ce a ales să se implice în fotbalul juvenil.

Ce v-a determinat să deveniţi antrenor?
Nana Falemi: Simt că fotbalul este chemarea mea. Doresc să transmit toate cunoştinţele mele celor care, la fel ca mine, iubesc fotbalul. De aceea, vreau să-i ajut să devină mai buni.

Aţi înfiinţat o şcoală de fotbal în Bucureşti. Cum v-a venit această idee?
Nana Falemi: Aspiraţia mea a fost să dau formă visului de a-i putea ajuta pe cei care vor să înveţe fotbal, iar alături de un bun prieten am reuşit să înfiinţăm această şcoală. 

Aţi susţinut foarte mult talentele tinere şi, de asemenea, aţi organizat o competiţie numită Cupa Intercartiere Falemi. Puteţi să-mi daţi mai multe detalii?
Eu am crescut în Bucureşti, în Militari. De mic mi-a plăcut să mă joc în curtea şcolii, iar atmosfera care se crea în timpul jocului era atât de frumoasă, încât mi-a rămas în suflet. Practic, vreau să recreez acea bucurie pe care o simţeam eu şi să le-o imprim în suflet acelora care, la fel ca mine, iubesc fotbalul. Cupa Intercartiere este despre oameni pasionaţi, organizare bună, muzică şi multe alte lucruri interesante. 

Care sunt aşteptările pe care le aveţi de la evenimentul Fotbal pentru Prietenie 2019?
Sunt sigur că această experienţă îi va îmbogăţi pe copii şi le va rămâne în suflet pe viaţă. Câteva dintre aşteptările pe care le am sunt ca cei mici să se bucure de timpul petrecut împreună, să se distreze şi, cel mai important, să lege prietenii noi. Înţelegerea culturii din care ceilalţi copii fac parte, precum şi împărtăşirea valorilor din cultura românească este, de asemenea, o altă aşteptare a mea. 

Cum credeţi că poate influenţa dieta performanţă unui jucător pe teren?
Nana Falemi: Dieta poate influenţa performanţa unui jucător pe teren în proporţie de 30%. Hrana este o sursă importantă de energie. Dacă este să o comparăm cu o benzină bună, atunci când vrei să parcurgi drumul Bucureşti – Constanţa, alegi să alimentezi maşina cu un carburant de calitate. Ei bine, aşa este şi cu hrana – o bună alimentaţie te ajută să te refaci după efortul din timpul antrenamentului. 

Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite