Fostul comentator Cristian Ţopescu, cetăţean de onoare al Bucureştiului

Fostul comentator Cristian Ţopescu, cetăţean de onoare al Bucureştiului

Cristian Ţopescu

Titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti îi va fi acordat lui Cristian Ţopescu, potrivit unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi din 30 ianuarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Se conferă titlul de Cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti domnului Cristian George Ţopescu, în semn de recunoaştere pentru promovarea şi susţinerea sportului românesc", prevede proiectul amintit.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că Ţopescu este cel mai cunoscut comentator sportiv român, cu un timbru vocal familiar celor care au urmărit transmisiunile tv ale marilor performanţe ale sportivilor români. 

"Anul acesta, pe 26 martie, maestrul Cristian George Ţopescu împlineşte o onorabilă vârstă. Cu acest prilej, este oportun ca Primăria Municipiului Bucureşti să-şi exprime recunoştinţa în faţa acestui mare comentator sportiv, jurnalist, crainicul Televiziunii Române care a încântat şi marcat pozitiv sufletele românilor de pretutindeni", arată sursa citată. În raportul de specialitate se menţionează că Ţopescu s-a născut în anul 1937, la Bucureşti, fiind fiul ofiţerului de cavalerie Felix Ţopescu. A urmat cursurile Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (1970).

Membru al echipei hipice a României, a practicat sportul hipic Sărituri peste obstacole, apoi a fost transferat la Clubul Sportiv Steaua (1960-62), unde a triumfat în două campionate naţionale. Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, director general adjunct TVR. După încheierea colaborării cu televiziunea publică, a activat ca reporter sportiv Europa FM, director relaţii publice Fotbal Club Steaua, director la ziarul ProSport, senior editor ziarul Adevărul, senator în Parlament, senior editor la Sport Total FM. A comentat peste 5.000 de transmisiuni sportive, 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice, campionate mondiale şi europene. În urma unui decret semnat de preşedintele României, în octombrie 2007, colonelul în retragere Cristian Ţopescu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea). A primit Ordinul "Meritul sportiv", Ordinul olimpic "Colanul de aur", Ordinul naţional "Serviciul credincios" în grad de Cavaler.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările