Federaţia Română de Fotbal a lansat Liga Elitelor pentru juniori U19 şi U17

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Federaţia Română de Fotbal a lansat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Liga Elitelor, două competiţii destinate echipelor de club cu jucători sub 19 ani şi sub 17 ani, care vor începe la sfârşitul acestei săptămâni.

"E un nou sistem competiţional prin care ne dorim să revitalizăm fotbalul românesc la nivel de copii şi juniori. Acesta e unul dintre cele cinci obiective pe care ni le-am asumat în planul de dezvoltare a fotbalului din următorii din cinci ani. Până acum modul de desfăşurare se concretiza în opt serii la nivel regional, fără niciun sistem de retrogradare sau promovare, fără nicio presiune pe performanţă sau rezultat. În acest sistem erau multe rezultate de 15-0 sau 18-0, cu care ne confruntam, iar nivelul fotbalului rămânea foarte scăzut. Aveam nevoie de o reformă la acest nivel. În acest week-end debutează cele două competiţii sub numele Liga Elitelor. Federaţia Română de Fotbal susţine această competiţie cu peste 200.000 de euro, la cele două niveluri U19 şi U17", a declarat preşedintele FRF Răzvan Burleanu, citat de Mediafax. 

Oficialul Federaţiei Române de Fotbal a precizat faptul că gruparea Steaua Bucureşti nu a dorit să se înscrie cu echipe în această nouă competiţie, alegând să evolueze în formula clasică. În noul campionat Liga Elitelor vor juca 24 de echipe la U19 şi 26 de echipe la U17, împărţite în două regiuni, Vest şi Est. După 11 etape, primele două echipe clasate în fiecare regiune se califică în turneul final de la Mogoşoaia. Din fiecare regiune retrogradează cate două echipe şi promovează alte două. Competiţia Cupa Elitelor funcţionează ca un sistem eliminatoriu de 16 echipe, primele opt clasate în fiecare regiune, şi se va desfăşura la finalul sezonului, după încheierea campionatului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite