Fed Cup România - Canada / Bouchard recunoaşte că România are o echipă mai puternică. Programul meciurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugenie Bouchard FOTO AP
Eugenie Bouchard FOTO AP

TENIS România încearcă să revină în Grupa Mondială a Fed Cup după o pauză de 23 de ani. În faţa noastră stă Canada, un oponent accesibil.

Din 1992 n-a mai fost echipa de Fed Cup a României în Grupa Mondială, de pe vremea când Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir  îmbrăcau tricoul naţionalei. La 23 de ani, a sosit timpul ca România să cunoască din nou gloria în Fed Cup, echivalentul feminin al Cupei Davis.  

Misiunea ar fi fost o plimbare în parc dacă România ar fi trimis în Montreal ce avea mai bun. Doar că Simona Halep a spus pas unei deplasări obositoare, preferând să-şi pregătească paşii pentru sezonul de zgură. Cum şi Monica Niculescu s-a “învoit” pentru acest meci, României i-au rămas Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu şi Raluca Olaru. Primele două tenismene vor intra la simplu cu misiunea de a aduce măcar două puncte, din întâlnirea cu jucătoarea numărul doi a Canadei, Gabriela Dabrowski, pentru ca dublul Begu  - Olaru să încline succesul de partea noastră. Ar fi cumva un scenariu asemănător cu ce s-a întâmplat contra Spaniei la Galaţi.
Nu e exclusă însă nicio victorie a Irinei sau a Alexandrei în faţa numărului 7 mondial. În această perioadă, Eugenie Bouchard e dezorientată, îşi caută puncte de sprijin de care să se agaţe. A ieşit de la primul meci în ultimele trei turnee, iar Fed Cup e pentru ea o încercare de a se reseta şi a găsi din nou drumul spre victorie. Îi vor fi alături aproximativ 4000 de fani în arena Maurice Richard din Montrealul natal al lui Eugenie. De altfel, prezenţa lui Bouchard a dat un imbold puternic vânzării de bilete, care au şi preţuri modice pentru canadieni, 30 de dolari pentru ziua de concurs. Partidele au loc sâmbătă şi duminică, în direct pe DolceSport, cu începere de la ora 20.00. Mai întâi se joacă primele două partide de simplu, iar duminică următoarele două şi meciul de dublu.

Bouchard: “România e puternică”

Pentru Eugenie, contează şi prezenţa Jocurile Olimpice de anul viitor. Odată cu meciurile împotriva României, ea şi-a luat biletul de Rio. "Am ales să particip la această întâlnire pentru că, pe de o parte, este specială deoarece are loc în Montreal, unde m-am născut. În plus, ca să fiu eligibilă pentru Jocurile Olimpice, a trebuit să joc", a spus Eugenie Bouchard pentru Dolce Sport. "România este o echipă puternică şi merită să fie în Grupa Mondială. În comparaţie cu Canada, noi nu avem jucătoare atât de bine clasate", a mai spus ea.
Într-adevăr, la Fed Cup contează foarte  mult echipa, iar Canada e oarecum în aceeaşi situaţie în care a fost Spania la Galaţi. Atât nord-americancele cât şi ibericele vin sau au venit în faţa României cu o jucătoare top-class, Eugenie Bouchard, respectiv Garbine Muguruza, dar restul lotului e “subţire”.

Fără încălzire în vestiar

Şi suprafaţa de la Montreal e similară cu cea de la Galaţi, ba chiar şi arena. “Şi aici e tot un patinoar de obicei. Doar că în vestiare este frig şi a fost nevoie să încălzim cu o aerotermă spaţiile în care fetele făceau masaj”, a afirmat preşedintele federaţiei de tenis, George Cosac. La meci sunt aşteptaţi şi suporteri români, dintre cei stabiliţi în Quebec.

Un singur meci, în 1983

România şi Canada s-au întâlnit o singură dată în Fed Cup. Se întâmpla în 1983, în primul tur al Grupei Mondiale, iar româncele se impuneau cu 3-0. Din echipa noastră făceau parte Virginia Ruzici, Florenţa Mihai şi Lucia Romanov.

image
La Galaţi, publicul ne-a ajutat mult. Sper să avem susţinători şi la Montreal, va conta mult sprijinul lor Irina Begu jucătoare de tenis România De câteva ori pe an vine o perioadă când nu luptăm numai pentru noi, ci reprezentăm ţara făcând parte dintr-o echipă Alexandra Dulgheru jucătoare de tenis România Suprafaţa de joc e bună, ne avantajează. Sala arată foarte bine, sperăm să fie mulţi români în tribune Alina Tecşor Cercel căpitan nejucător România
image

Şarpaova a sărit peste semifinale

Foarte multe jucătoare din Top 10 joacă în acest weekend pentru naţionalele lor, printre care şi liderul mondial Serena Williams. Maria Şarapova ar fi trebuit să meargă şi ea la Soci pentru semifinala cu Germania, dar a renunţat în cele din urmă, din cauza unei accidentări,. Pentru noi, ar fi bine ca Şarapova să “abdice” şi de la turneul de la Stuttgart, pe care l-a câştigat în ultimii trei ani. Ar însemna că Simona Halep va trece în faţa ei în clasamentul WTA, adică va urca pe doi.


Fed Cup, 18-19 aprilie

Semifinale
Cehia – Franţa
Rusia – Germania

Baraje pentru Grupa Mondială
Italia – SUA
Olanda – Australia
Polonia – Elveţia
Canada – România

Echipa Canadei
Eugenie Bouchard    locul 7
Gabriela Dabrowski  locul 181
Sharon Fichman        locul 205
Francoise Abanda      locul 260

Echipa României
Irina-Camelia Begu    locul 33
Alexandra Dulgheru    locul 69
Andreea Mitu                locul 104
Raluca Olaru               locul 62 la dublu


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite