Europa, indignată din cauza lui Colţescu: Ce au scris marile publicaţii şi ce decizie a luat UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un meci aparent banal, PSG - Istanbul BB, a devenit capul de afiş pentru întâlnirile de marţi seară din grupele Ligii Campionilor. Iar asta dintr-un motiv nedorit, după un incident rasist provocat de Sebastian Colţescu (43 de ani).

Meciul PSG - Istanbul BB a fost întrerupt, în minutul 14, la scorul de 0-0, şi nu s-a mai reluat, deşi francezii erau dispuşi, la un moment dat, să revină pe gazon.

Turcii n-au acceptat însă nici în ruptul capului, chiar dacă UEFA era de acord ca Sebastian Colţescu să fie lăsat la cabine şi înlocuit cu un arbitru din cabina VAR. Degeaba! Meciul a fost întrerupt definitiv, iar UEFA a făcut, ulterior, anunţul oficial: partida se va relua, miercuri, de la ora 19.55, fără brigada din România!

Iniţial, la acest meci au fost delegaţi Ovidiu Heţegan (central), Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe (asistenţi) şi Sebastian Colţescu (rezervă). Adevărul a explicat aici de ce această delegare a fost una istorică pentru Ovidiu Haţegan.

Oricum, incidentul rasist de pe „Parc des Princes“ a făcut deja înconjurul Europei, iar gsp.ro a oferit cele mai importante titluri din presa internaţională după ce Colţescu a ajuns „oaia neagră“ a arbitrajului european.

Ce a scris presa internaţională?

*Bild: Meciul de la Paris oprit. Acuzaţii de rasism împotriva celui de-al patrulea arbitru.

*The Sun: Jucătorii au părăsit terenul, ca protest după un abuz rasist

*Gazzetta dello Sport: Frază rasistă a arbitrului de rezervă. Indignaţi, fotbaliştii s-au dus la vestiare.

*Marca: Scandal. «Nu mă numi negru!»

*L'Equipe: Acuzat de rasism. Joc întrerupt

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite