Dragomir distruge FCSB şi CFR: „Au făcut un meci de tot râsul!“. Ce spune despre viitoarea campioană a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragomir

Un campionat extrem de slab, a oferit, în weekend, o aşa zisă finală pe măsură. FCSB – CFR Cluj s-a terminat 1-1, la capătul unei întâlniri care, în anumite momente, a fost aproape imposibil de privit!

A fost, mai degrabă, o bătaie generală pe teren, încheiată cu acelaşi deznodământ ca în precedentele trei partide dintre cele două formaţii. 

CFR a deschis scorul în toate confruntările cu FCSB din acest sezon, însă a fost mereu egalată, la ultimele două meciuri în acelaşi minut: 90+1. Dincolo de aspectul estetic al meciului de duminică însă, rămâne o certitudine cu trei etape înainte de final: FCSB, cu două puncte avans faţă de CFR Cluj, e de acum favorită clară la titlu.

Iar asta pentru că, dincolo de avantajul punctajului, formaţia bucureşteană are şi un program mai uşor. Chiar dacă urmează să joace de două ori în deplasare, spre deosebire de ardeleni, care au două meciuri pe teren propriu, FCSB va avea un meci mai lejer cu CSMS Iaşi. Formaţia din Copou a devenit ciuca bătăilor în play-off şi nu mai are nicio şansă de a evita clasarea pe ultimul loc. Inclusiv Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, a spus că nu-şi face iluzii că FCSB se poate împiedica la Iaşi, acolo unde clujenii au remizat, scor 1-1. 

„Meciul următor îl avem mai greu decât al lor. Ei au cu o echipă care se va plimba (n.r. - Iaşi). Sperăm să câştigăm cu Craiova, să rămânem în luptă şi sperăm ca ei să nu câştige la Craiova. FCSB e favorită, va câştiga campionatul dacă va câştiga cele trei meciuri“, a spus „Bursucul“.

Promisiunea lui Stoican

Chiar dacă cei de la CFR văd în deplasarea rivalei FCSB la Iaşi un meci de vacanţă, antrenorul moldovenilor, Flavius Stoican, a promis că echipa sa va „muri“ pe teren, aşa cum a făcut şi în duelul cu CFR.

„Cu siguranţă, Steaua nu va avea o partidă uşoară. Va avea de suferit la Iaşi. Nu va fi uşor pentru niciuna dintre echipe. Important e pentru noi să terminăm cu fruntea sus. Facem o partidă bună contra FCSB-ului şi ne revenim. FCSB nu va veni în plimbare la Iaşi. Veţi vedea lucrul acesta“, a declarat Stoican.

Craiova şi Astra arbitrează lupta

O analiză a programului celor două echipe care se bat la titlu arată că atât FCSB, cât şi CFR urmează să joace cu CS U Craiova şi cu Astra. Teoretic, meciul mai greu îl au bucureştenii, care vor merge în Bănie, pe când CFR îi va întâlni pe olteni la Cluj. La partida cu Astra însă, rolurile se vor inversa, în sensul că FCSB va juca acasă, iar CFR în deplasare. 

Dragomir: „Nici una nu va merge în Ligă“

Contactat de „Adevărul“, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a făcut o analiză scurtă a luptei pentru titlu.

„Gigi Becali a călcat în noroc, când era mic! La norocul pe care îl are, titlul merge la FCSB. Ce-i drept, are şi o echipă bunicică. Meciul de duminică însă a fost de tot râsul! Dacă din FCSB şi CFR faci o echipă, tot n-are şanse să ajungă în grupele Ligii Campionilor“, ne-a spus „Corleone“.

Nu merităm titlul. Nici noi, dar nici CFR Cluj. La ce fotbal joacă, Viitorul şi Craiova trebuie să ia titlul, ei joacă aşa cum vrea lumea, joacă un fotbal frumos. Mihai Pintilii căpitan FCSB   Suntem cu o mână pe trofeu! Eu am încredere în Astra şi în Craiova. CFR mai are 30 la sută şanse. Gigi Becali finanţator FCSB

Cu ce scoruri s-au încheiat meciurile dintre FCSB şi CFR Cluj în acest sezon?

21/09/2017: CFR Cluj – FCSB 1-1 (Urko Vera 45 / Budescu 63)

10/02/2018: FCSB – CFR Cluj 1-1 (Budescu 75 / Vinicius 33)

18/03/2018: CFR Cluj – FCSB 1-1 (Culio 38-pen. / Gnohere 90+1)

29/04/2018: FCSB – CFR Cluj 1-1 (Planici 90+1 / Djokovici 76)

Cu cine mai au de jucat rivalele la titlu?

Program FCSB

CSMS Iaşi (d)

CS U Craiova (d)

Astra (a)

Program CFR Cluj

CS U Craiova (a)

Astra (d)

Viitorul (a)

a = acasă

d = deplasare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite