Dinamo şi Timişoara, rivale în public, prietene „pe ascuns“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii au luat două decizii surprinzătoare: Zicu (stânga) nu joacă împotriva lui Dinamo  în meciul de astăzi, iar Alexa va fi doar rezervă
Timişorenii au luat două decizii surprinzătoare: Zicu (stânga) nu joacă împotriva lui Dinamo în meciul de astăzi, iar Alexa va fi doar rezervă

Formaţia bănăţeană s-a înclinat mai mereu în faţa „câinilor“, de când echipa a fost preluată de Marian Iancu. Abia sezonul trecut, timişorenii i-au bătut în premieră pe roş-albi. Finanţatorii celor două cluburi au fost dintotdeauna în relaţii excelente, transferând foarte uşor jucători de la o echipă la alta. Mutarea lui Torje la Bucureşti a surprins însă pe toată lumea. 

Poli Timişoara este favorită în meciul din acea stă seară. Trupa lui Cosmin Contra este pe poziţia secundă a clasamentului, fiind neînvinsă în tot acest tur. Dar lucrurile nu au stat mereu atât de bine pentru bănăţeni înaintea unei partide cu Dinamo. Până sezonul trecut, echipa alb-violetă ajunsese să nu mai aibă speranţe foarte mari de la derby-urile cu „câinii". Bucureştenii ori câştigau, ori meciurile se terminau la egalitate, însă timişorenii nu reuşeau să iasă deloc învingători.

Din 2005, când a venit BkP-ul lui Marian Iancu la susţinerea financiară a formaţiei, şi până sezonul trecut, emblema Banatului nu a reuşit nicio victorie în faţa dinamoviştilor. Anul precedent însă şi-a scos pârleala, cu două victorii. „Câinii" nu au ţinut Timişoara la respect doar pe gazon, ci şi la transferuri. În iarna lui 2008, roş-albii reuşeau o achiziţie pe cât de costisitoare, pe atât de surprinzătoare: cumpărarea lui Gabi Torje.

Şapte „câini" la Timişoara

Micuţul mijlocaş era încă de pe atunci un talent uriaş din Liga I, având suporterii la picioare. Cedarea lui Torje la Dinamo a născut o nouă revoluţie la Timişoara. Dar şi bănăţenii au în componenţă foşti „câini". Mai exact, şapte la număr: antrenorul Cosmin Contra şi jucătorii Helder, Burcă, Alexa, Chiacu, Tameş şi Zicu. 

Zicu a fost lăsat acasă

Chiar dacă la prima vedere ar fi părut o înţelegere între cluburi ca jucătorii transferaţi de la Dinamo la Timişoara să nu evolueze în meciurile directe, lucrurile nu stau chiar aşa. Zicu n-avea nicio clauză în acest sens şi ar fi putut intra pe teren, însă s-a opus tocmai Marian Iancu.

Şeful Timişoarei n-a vrut ca Zicu să joace în meciul direct de la Bucureşti, motivul oficial fiind teama unei alte accidentări care i-ar fi putut periclita cariera, după zvonurile conform cărora Andone le-ar fi cerut jucătorilor să-l ia „pe sus" pe Zicu. Nimic mai fals, dat fiind faptul că Ando a ţinut mereu la Zicu, pe care l-a considerat mereu unul dintre „copiii săi". Cert este că antrenorul Cosmin Contra nu va putea conta pe cel mai în formă jucător.

Helder şi Alexa pe banca de rezerve

Marian Iancu a precizat că şi FC Timişoara are planurile făcute pentru jocul de la Bucureşti: „După toate câte s-au spus în această săptămână, că Alexa va fi provocat şi sigur va lua roşu, iar pentru Helder Andone are o strategie aparte, am hotărât să luăm anumite măsuri de precauţie", s-a apărat Marian Iancu pentru eventuala lipsă a altor doi titulari din echipa lui Contra.

s
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite