Dictatorul Ţiriac: Cel mai bogat român a dezvăluit care e singurul domeniu de activitate în care nu ascultă de nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ţiriac s-a ridicat de jos în viaţă şi a reuşit şi în sportul de performanţă, dar şi în afaceri. Din tot ce a făcut până acum, când se apropie de 79 de ani, e o singură activitate în care nu acceptă sfaturi şi recomandări.

Ion Ţiriac e implicat, astăzi, în lumea tenisului din postura de proprietar al unor turnee şi ca sfătuitor al Simonei Halep. Cândva însă, fostul jucător a fost şi antrenor, pregătindu-l pe marele Boris Becker. 

Experienţa acumulată în această activitate l-a convins pe Ţiriac că el ştie cel mai bine cum trebuie îndrumat sportivul cu care lucrează. Într-un interviu acordat Telekom Sport, Ţiriac a subliniat că meseria de antrenor e singura legată de care nu primeşte sfaturi.

Ce a spus?

*Eu, ca să-mi pot da cu părerea despre un jucător de tenis, trebuie să stau cu el o săptămână şi să-l văd. Să văd cum se trezeşte, cum merge pe stradă, cum mănâncă, cum ţine racheta şi cum îşi face acele patru, până la şase ore de antrenament pe zi!

*I-am făcut pe toţi... Cu tot respectul, dacă există un domeniu în care sunt arogant, megaloman şi fără respect e ăla de antrenor de tenis. Nu cunosc niciunul, în afară de Harry Hopman care a murit şi care mi-a fost antrenor, căpitan de echipa la prima Cupă Davis, când am jucat semifinală în Anglia. M-a fâcut sâ câştig de pe jumătate de teren semifinala aia. Pe jumătate de teren am jucat pentru că aşa a vrut el. Nu l-am plătit, n-am făcut nimic. Era prieten mare cu noi...

*Jobul, meseria de antrenor de tenis e foarte dificilă. În special dacă ai un jucator mare, în special dacă esti foarte bine plătit şi în special daca n-ai personalitatea mai mare decât jucătorul sau jucătorul să fie atât de inteligent şi să-şi dea seama că, dacă te-a luat ca antrenor şi te plăteşte în halul ala, atunci ştii mai multe decât el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite