Dezvăluire: Germania a cumpărat dreptul de organizare a CM din 2006

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul de la FIFA, soldat deja cu arestarea unor oficiali ai forului mondial, scoate la iveală şi alte acuzaţii grave.

Acuzaţiile de corupţie continuă să vizeze atribuirea unor ediţii ale Cupei Mondiale, ultima pe această listă fiind Germania, despre care preşedintele Federaţiei Congoleze de Fotbal, Constant Omari, membru în Comitetul Executiv al FIFA, spune că a cumpărat Oceania pentru a organiza turneul din 2006.
"Germania a cumpărat vocea Oceaniei, ilegal, pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale, dar despre asta nu vorbeşte nimeni. Când e vorba de Germania, nu trebuie spus nimic", a declarat Constant Omari, potrivit L'Equipe.

Congolezul i-a reproşat preşedintelui UEFA, Michel Platini, că vorbeşte cu "dispreţ" de federaţiile mici. "I-am spus ca de la bărbat la bărbat că nu sunt de acord cu el. La FIFA, principiul este clar, o federaţie este egală cu un vot, chiar dacă te numeşti Federaţia Franceză de Fotbal sau nu. Nu se poate vorbi cu un asemenea dispreţ", a adăugat Omari, care şi-a reafirmat susţinerea pentru Joseph Blatter, la alegerile pentru preşedinţia FIFA.

Justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali, în cazul de corupţie în care au fost efectuate, miercuri, arestări la Zurich.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite