Dan Petrescu îngroaşă rândul românilor care antrenează în ţările arabe. „Bursucul“ va prelua o echipă din Qatar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu intră şi el pe lista antrenorilor români care muncesc în ţările arabe
Dan Petrescu intră şi el pe lista antrenorilor români care muncesc în ţările arabe

Deşi a avut mai multe oferte în această vară, după plecarea de la Dinamo Moscova, Dan Petrescu a ales, în cele din urmă, să antreneze o echipă din Qatar, care îi va oferi un salariu consistent.

Petrescu (46 de ani) a semnat, în noaptea de miercuri spre joi, un contract pe doi ani cu formaţia Al Arabi din Qatar, informează site-ul oficial al echipei, citat de Mediafax. În cursul zilei de joi, oficialii lui Al Arabi vor organiza o conferinţă de presă în care vor anunţa noul antrenor.

Tehnicianul român a ajuns la Doha cu trei zile înainte de a semna contractul şi s-a întâlnit cu reprezentanţii clubului, cu care a ajuns, în cele din urmă, la un acord. Salariul pe care îl va încasa la noua sa echipă se ridică la suma de 3 milioane de euro pe sezon, plus bonusurile pentru performanţă.

Înainte de a alege pe Al Arabi, "Bursucul" a mai fost ofertat de Spartak Moscova, Celtic Glasgow şi Southampton. 

Dan Petrescu şi-a reziliat în primăvară contractul cu Dinamo Moscova. În cariera sa a mai antrenat echipele Sportul Studenţesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni şi Kuban Krasnodar.

Al Arabi, noua echipă a lui Petrescu, a terminat sezonul 2013-2014 pe locul cinci şi a ratat calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor Asiei.

Petrescu va fi al treilea român care va antrena în Qatar, după Ladislau Boloni şi Răzvan Lucescu. Dacă Boloni se ocupă în continuare de Al Khor, Răzvan Lucescu a plecat în iarna acestui an de la El Jaish, vicecampioana Qatarului.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite