Cutremur la US Open: Simona Halep, personajul negativ al zilei. Românca a fost eliminată după un meci aiuritor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona a luptat din răsputeri pentru a se califica în turul 3, dar nu a găsit soluţiile pentru a rezolva meciul cu incredibila Taylor Townsend (116 WTA)

Halep era favorita absolută a întâlnirii din turul secund cu jucătoarea de 23 de ani. Specialiştii, casele de pariuri, statisticile, locurile în clasamnetul WTA, toate indicau o victorie fără emoţii pentru proaspăta câştigătoare a Wimbledonului. Townsend, care se putea mândri cu nişte rezultate decente doar la nivel de junioare, venea la întâlnirea cu fostul număr 1 mondial cu un palmares dezastruos în partidele directe: 3 meciuri, 3 eşecuri în minimum de seturi şi doar 13 game-uri câştigate în total.

Joi seara, Simona a avut nevoie de 20 de minute pentru a îşi intra în ritm. După patru game-uri echilibrate, la 2-2, cea ma bună jucătoare a României a apăsat pe acceleraţie şi a mai pierdut doar patru puncte pâna la finalul setului, pe care l-a închis după 32 de minute. 

De aici Simonei i s-a rupt filmul. Townsend a devenit incredibil de agresivă, a urcat la fileu de fiecare dată când a avut ocazia (a terminat partida cu 105 veniri la fileu) şi a părut, pe alocuri, că este în control absolut. În setul secund, jucătoarea din SUA a reuşit 9 lovituri direct câştigătoare, faţă de doar 6 ale Simonei, şi a avut doar 7 greşeli neforţate, 11 pentru româncă, şi a egalat situaţia pe tabelă 

Setul decisiv s-a desfăşurat după aceleaşi coordonate - Townsend în atac, Halep în defensivă. Sportiva din SUA a obţinut break-ul la 2-2 şi a reuşit să apere avantajul până la 5-4, când a servit pentru meci. Jucătoarea de 23 de ani a avut 40-15, dar nu a fost în stare să capitalizeze niciuna din cele 2 mingi de meci avute. Prima a irosit-o cu o dublă greşeală, iar a doua a fost câştigată de Halep. 

La 5-5 Simona a fost nevoită să salveze o minge de break, pentru ca în game-ul următor să fie rândul lui Townsend să facă faţă unei mingi de meci a româncei

Tiebreak-ul a fost un apogeu al emoţiilor. S-a mers cap la cap până la 4-4, după care, ajutată şi de nişte decizii neinspirate ale Simonei, Townsend a luat ultimele 3 puncte şi a produs una dintre cele mai mari surprize ale competiţiei.

Citeşte şi

Halep şi Tecău pleacă de la New York: Românii n-au mai intrat pe teren în proba de dublu-mixt!

FOTO Halep, cea mai grea înfrângere a carierei: Imaginea care spune multe despre cea care a învins-o la US Open

Halep, decepţia zilei la US Open: Presa internaţională, şocată de înfrângerea Simonei în turul II

Halep, calendarul complet după US Open: Când revine pe teren şi la ce turnee e înscrisă până la finalul anului

Halep, după eliminarea de la US Open: Nu am mai jucat niciodată cu cineva care să vină atât de des la fileu. Taylor a fost mult mai inspirată decâ mine

Cum o afectează pe Simona Halep eşecul din turul 2 de la US Open. Pe ce loc poate ajunge românca în clasamentul WTA

Taylor Townsend, interviu printre lacrimi după victoria cu Simona Halep! Ce-a a reuşit să îngaime sportiva din SUA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite