Cristina Neagu, cea mai recentă victimă a accidentărilor grave ale româncelor la Europenele de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
neagu

Cristina Neagu este a patra handbalistă tricoloră care suferă o accidentare gravă la un turneu final european în ultimii ani, scrie GSP.ro, care prezintă o statistică tristă cu sportivele care au fost nevoite să ia o pauză lungă din cauza accidentărilor.

Potrivit sursei citate, Neagu se alătură altor trei handbaliste care au suferit accidentări grave: Ramona Farcău, în 2008, Paula Ungureanu, în 2010, şi Ada Nechita în 2014.

Ramona Farcău şi-a rupt mâna dreaptă după ce a căzut în timpul meciului cu Spania, decisiv pentru calificarea în semifinalele Europenelor din Macedonia din 2008. Tricolorele au pierdut atunci la diferenţă de 8 goluri.

Doi ani mai târziu, Paula Ungureanu era scoasă cu targa de pe teren, după ce şi-a rupt ligamentele încrucişate, aşa cum se suspectează că a păţit şi Neagu aseară. Ungureanu juca atunci alături de tricolore la Herning, împotriva Croaţiei, într-un meci din grupele principale.

În urmă cu patru ani, la meciul România - Danemarca, Ada Nechita s-a ciocnit violent de o adversară, în timpul unui contraatac, şi a căzut pe umărul drept. Nu amai putut juca la niciun meci din turneu şi a purtat orteză la umăr timp de trei luni.

Accidentarea Cristinei Neagu, de miercuri seară, o va împiedica să mai joace timp de câteva luni, ea suferind o ruptură de ligamente încrucişate potrivit unor surse citate de GSP. Handbalista va face joi un RMN pentru confirmarea diagnosticului.

România a pierdut partida cu Ungaria, scor 29-31, dar s-a calificat în semifinalele Campionatul European de handbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite