Cap de linie pentru Hănescu. Românul, eliminat de Gilles Simon, de trei ori câştigător la BRD Năstase Ţiriac Trophy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Hănescu n-a reuşit să-şi ia revanşa în faţa lui Gilles Simon. Francezul, care-l învinsese în finala din 2007 pe zgura de la Bucureşti, l-a eliminat astăzi în optimile turneului.

Hănescu, locul 84 mondial, a pornit bine pe Terenul Central de la Arenele BNR, s-a impus în primul set cu 6-2, după 36 de minute de joc, dar a fost întors de francez, care a câştigat următoarele două seturi cu un scor identic, 6-3, 6-3. 

Un meci tranşat în două ore şi cinci minute de către Simon (locul 28 ATP), care, în afară de finala din 2007 câştigată în faţa lui Hănescu, a mai triumfat la Bucureşti şi în 2008 şi 2012. 

„A fost dificil, aşa cum şi aşteptam. La început de meci a arătat un joc mai bun decât al meu. Victor are un joc foarte bun, controlează punctul foarte bine, ştie să-şi ascundă loviturile, a trebuit să mă deplasez rapid pe teren“, a spus Simon, după meci. 

În sferturi, Simon îl va întâlni pe cehul Lukas Rosol, câştigătorul trofeului în 2013.

Pentru atingerea optimilor la BRD Năstase Ţiriac Trophy, Victor Hănescu va primi 20 de puncte ATP şi un cec de 7.405 de euro. 

Mâine vor evoluat ultimii doi români care au mai rămas în competiţie, Adrian Ungur şi Marius Copil. Primul va evolua împotriva lui Paul-Henri Mathieu (Franţa, locul 102 ATP), al doilea contra lui Denis Istomin (Uzbekistan, locul 53 ATP).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite