Baschet: Românii fac legea în NCAA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marginean, la minge, a reusit un meci de exceptie
Marginean, la minge, a reusit un meci de exceptie

Vlad Moldoveanu şi Gabriela Mărginean au făcut legea în partidele disputate la finalul acestei săptămâni în NCAA, campionatul universitar nord-american. Moldoveanu a reuşit recordul carierei cu 37 de puncte pentru American Eagles în victoria cu Navy în timp ce Mărginean a totalizat 41 de puncte, record al sezonului, în victoria celor de la Drexel cu Northeastern.

Vlad Moldoveanu nu a putut fi oprit marcând peste jumătate din punctele echipei sale în victoria cu 69-59. Românul a înscris 10 aruncări din acţiune din 17 încercări şi a egalat recordul de puncte marcate într-un meci de către un jucător al colegiului American. Moldoveanu a reuşit de asemenea 14 aruncări libere marcate, un nou record al colegiului.

Vlad Moldoveanu (foto: aueagles.com)

Cu 41 de puncte, Gabriela Mărginean a fost cea mai bună marcatoare de pe teren în partida dintre Drexel şi Northeastern, scor 91-84 după prelungiri. Gabi s-a aflat la doar trei puncte de recordul său personal în NCAA, reuşit în chiar sezonul de debut, când a marcat 44 de puncte într-un meci cu cinci reprize de prelungiri.

Mărginean a marcat 21 de puncte în a doua jumătate, dintre care 12 în ultimele patru minute de joc. Ea a reuşit coşul cu care şi-a pus echipa în avantaj, 75-73, înainte ca cei de la Norhteastern să trimită meciul în prelungiri. Românca a contribuit şi în extratime cu şapte puncte, şi şi-a completat evoluţia cu 9 recuperări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite