Barcelona, „furată“ şi eliminată din Ligă: faza în care centralul a comis o gafă uriaşă s-a petrecut în minutul 90+1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicola Rizzoli
Nicola Rizzoli

Până acum o lună, trupa pregătită de Luis Enrique era considerată cea mai bună din lume. Ultimele cinci meciuri au dezintegrat însă acest statut, iar un sezon ce părea de vis pentru catalani se poate transforma într-unul catastrofal. Miercuri, la criza formaţiei blau-grana a contribuit şi un arbitru care a condus o finală de Cupa Mondială în 2014.

Barcelona a câştigat turul cu Atletico Madrid cu ajutorul arbitrilor, după cum „Adevărul“ a scris aici. Manşa secundă a fost stricată şi ea, numai că, de această dată, Atletico Madrid a fost beneficiara unei erori monumentale.

Până la faza din minutul 90+1, judecată eronat de italianul Nicola Rizzoli, Barcelona a arătat exact precum o echipă aflată în criză. Fără victorie de trei etape în campionat - ultimele două partide în La Liga au fost eşecuri - Messi şi colegii săi s-au prezentat pe „Vicente Calderon“ ca nişte fotbalişti „anesteziaţi“, fără idei şi fără vlagă. Atletico Madrid şi-a „sufocat“ adversara cu un pressing năucitor şi, după mai multe ocazii ratate, Griezmann l-a învins pe Ter Stegen cu o lovitură de cap la capătul unei acţiuni în care defensiva Barcelonei a fost inexistentă.

La 1-0 pentru madrileni, mulţi s-au gândit, probabil, la o statistică salvatoare pentru Barcelona: în precedentele trei întâlniri din acest sezon cu Atletico, catalanii fuseseră conduşi de fiecare dată cu 1-0, însă câştigaseră mereu cu 2-1. Istoria nu s-a mai repetat însă şi cu această ocazie.

După pauză, Atletico a făcut pasul înapoi, dar posesia de aproape 80% în favoarea catalanilor a scos şi mai mult în evidenţă lipsa lor de idei. Messi, Suarez şi Neymar au fost ca nişte umbre pe teren, Dani Alves a fost catastrofal până a fost schimbat, iar cea mai mare ocazie le-a aparţinut tot gazdelor, care au lovit transversala după un corner.

Penalty clar pentru Barcelona

Pe fondul unei dominări teritoriale pentru oaspeţi, Atletico a dat lovitura pe contraatac. Felipe Luis a scăpat într-un trei contra doi, iar pasa sa a fost oprită cu mâna în careu de Iniesta. Decizia corectă ar fi fost eliminarea mijlocaşului catalan şi penalty pentru Altetico. Rizzoli a comis însă prima gafă, dând doar o lovitură de pedeapsă pentru gazde. Griezmann a făcut 2-0, dar Barcelona tot avea nevoie de un gol pentru a evita eliminarea.

Acel gol ar fi putut veni din penalty, însă centralul italian n-a văzut henţul clar comis de Gabi în careu şi, în loc să dicteze 11 metri, a dat o lovitură liberă la marginea careului pe care Messi a ratat-o, completându-şi seara dezolantă.

Messi, în cea mai gravă criză din ultimii cinci ani. Vezi AICI de când nu mai ajută Barcelona

Şansă istorică ratată de Barcelona. Ce record puteau realiza catalanii

VEZI PENALTY-UL REFUZAT BARCELONEI


După şase minute de prelungiri, Rizzoli a fluierat finalul unei „duble“ în care greşelile de arbitraj au fost ruşinoase pentru acest nivel.

VEZI GOLURILE MECIULUI   

Liga Campionilor, sferturi

 Marţi

REAL MADRID - Wolfsburg 3-0 (0-2 în tur)
Ronaldo 15, 77, 77

MANCHESTER CITY - Paris Saint-Germain 1-0 (2-2 în tur)
De Bruyne 76

Miercuri

Benfica - BAYERN MUNCHEN 2-2 (0-1 în tur)
Jimenez 27, Talisca 76 / Vidal 38, Muller 52

ATLETICO MADRID - Barcelona 2-0 (1-2 în tur)
Griezmann 36, 88 (pen.)

Semifinalele vor fi stabilite după tragerea la sorţi de vineri şi sunt programate pentru 26/27 aprilie şi 3/4 mai.
 
Finala va avea loc la 28 mai, pe San Siro din Milano.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite