Lumea a bănuit, acum s-a şi demonstrat „minunea“ feroeză. Doi arbitri au recunoscut că au influenţat rezultatul unei meci în care a fost implicată o fostă adversară a Petrolului în Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrolul se pregătea de o înfruntare cu finlandezii de la Inter Turku, în al doilea tur preliminar al Ligii Europa, şi s-a trezit cu feroezii de la Vikingur. Unii fani ai „lupilor galbeni“ chiar se pregăteau de o deplasare în Finlanda, eliminarea lui Inter Turku de către Vikingur fiind considerată aproape o minune.

Şi totuşi s-a întâmplat, după ce feroezii, care încheiaseră partida tur, de pe teren propriu, la egalitate, scor 1-1, au învins în Finlanda, cu 1-0, şi s-au calificat în turul 2 preliminar. 

De fapt, tocmai acest meci a fost extrem de suspect, golul victoriei şi al calificării fiind reuşit pe final (78), din penalty. Ieri am avut şi explicaţiile „minunii“.

Aseară târziu, UEFA a publicat pe site-ul oficial un comunicat, în care anunţa că doi arbitri ai partidei retur dintre Inter şi Vikingur, centralul Andranik Arsenyan şi asistentul Hovhannes Avagyan, ambii din Armenia, au fost suspendaţi. Cum s-a ajuns aici? 

În ultimii ani, UEFA a pus la punct în colaborare cu casele de pariuri un sistem important de detectare a fraudelor, care monitorizează peste 32.000 de meciuri din Europa. 

Iar acest sistem a semnalat activităţi suspecte de pariuri pe parcursul returului dintre Inter Turku şi Vikingur. Adică s-ar fi pariar mulţi bani pe acest meci (UEFA nu oferă însă detalii clare), mult mai mulţi decât s-ar fi jucat în mod normal pe o astfel de partidă. 

Forul european a deschis o anchetă, la care participat şi federaţia din Armenia. Şi tocmai de aici a venit informaţia „bombă“. La audieri, doi arbitri ai meciului, Andranik Arsenyan şi Hovhannes Avagyan, au recunoscut că au nfluenţat rezultatul, prin deciziile luate. 

Federaţia din Armenia a anunţat UEFA, care i-a suspendat rapid pe cei doi arbitri, care urmează acum să-şi afle şi sancţiunile. 

Cazul va fi judecat la 22 august, la Nyon, la Comisia de Disciplină a UEFA. 

În turul 2 preliminar, Vikingur a jucat cu Petrolul, însă feroezii au fost  demolaţi, cu scorul general de 7-0. 

Petrolul joacă în această seară manşa secundă a celui de-al doilea treilea tur preliminar din Liga Europa, în deplasare, cu Vitesse Arnhem (1-1 la Ploieşti).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite