Tătăruşanu, îngerul păzitor al steliştilor în meciul cu Chelsea. Anul trecut era scos din fotbal. „E un instigator. Dau bani să scap de el. O să-l suspend pe viaţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tătăruşanu este cel mai bun portar român al momentului
Tătăruşanu este cel mai bun portar român al momentului

Dacă Raul Rusescu a fost marcatorul golului cu Chelsea, îngerul păzitor al steliştilor a fost portarul Ciprian Tătăruşanu.

Băiat educat şi cu personalitate, Tătăruşanu n-a fost niciodată pe placul lui Gigi Beacli, care exact acum un an, după dubla Steaua – Twente vroia să-l scoată din fotbal pe goal-keeperul de 26 de ani, care gafase decisiv.

"I-am zis lui Vali Argăseală să caute un portar, ca să avem un portar de rezervă. O să apere Stanca şi o să avem nevoie de o rezervă. Tătăruşanu e instigator, el e de toate şi atunci i-am zis lui Vali să găsească portar. La revedere, am lăsat prea mult. Nu este drept, Dumnezeu nu te ajută. Nu se poate să-l ţii pe Stanca degeaba. Niciodată nu va mai apăra Tătăruşanu. Nu cred că el mai poate juca titular la naţională, nu ştiu ce are Piţurcă în cap", urla Gigi Becali la televiziuni. 

Tirada la adresa portarului nu s-a oprit aici: “Ce face el echipa, îl ia la mişto pe Duckadam? Dar cine-i Duckadam, mă, măscariciul tau? Asta m-a deranjat mai mult decat greşelile.Tătăruşanu are ceva la cap! Ce-a facut el e un lucru inadmisibil. Când nu eşti corect cu viaţa, n-ai ce aşteptări să ai! Sportivii trebuie să intre în programul pe care-l face antrenorul, de aia sunt plătiţi. O să le zic jucătorilor să nu se ia după Tătăruşanu că nu ajung departe. O să le spun nici să nu ţină legătura cu el! Să facă ce vrea el! În afara de reclamaţie o să-l suspend din viaţa sportivă, n-am ce sa-i fac!".


„Becali: “Dau bani să scap de el”

Becali era atunci dispus să dea şi bani ca să scape de Tătăruşanu.

„Unde-s echipele alea italiene care îl vor? Să le aducă cineva! Să vină cineva să-l ia. Nu mai pot să iert aşa ceva! Dacă-l mai vedem în poarta Stelei înseamnă că suntem nebuni. Într-un grup el distruge liniştea acolo! Dau şi bani numai să-l ia cineva!", a mai spus spus Becali, care nu părea dispus să se mai împace cu Tătăruşanu.

Numai că, în scurt timp, s-a dovedit că Tătăruşanu nu l-a jignit cu nimic pe Duckadam, şi după câteva meciuri cu Stanca în poartă, Steaua a apelat tot la serviciile lui, iar de atunci nu şi-a mai pierdut locul de titular. 

Lansat la Juventus Colentina

Tătăruşanu a fost lansat în fotbalul mare la Juventus Bucureşti, acolo unde s-a format şi Mircea Bornescu. Marian Rusen, preşedintele grupării din Colentina, şi-a amintit reperele carierei portarului Stelei. "În acest băiat eu am avut încredere. A venit în curtea noastră la vârsta de 7 ani, iar la 17 ani l-am promovat la prima echipă. Din păcate, noi am retrogradat în Liga a III-a iar Ciprian n-a mai vrut să stea la noi. rămână la noi. Mi-a zis să-i găsesc neapărat o altă echipă, că el nu are de gând să apere în acest eşalon. L-am înţeles perfect", şi-a amintit Rusen.

A fost refuzat de Dinamo

Rusen a vrut să îl îndrepte pe fotbalist spre Dumitru Dumitriu, care pe atunci era antrenor la Prefab Modelu: "M-a refuzat, deoarece mi-a zis că nu plăteşte 15.000 de euro pentru el. Atunci, după ce am fost refuzat şi de Farul Constanţa, am apelat la Mircea Rednic, care antrena la Dinamo. După ce l-a ţinut o lună pe la antrenamente, Rednic mi-a zic că nu are nevoie de el, că Romanovs e mai bun ca Ciprian. Ce să vă mai zic? Băiatul era disperat, nu reuşeam absolut deloc să-i găsesc o altă echipă". Printre cei care l-au refuzat s-au numărat chiar şi conducătorii de la Steaua, ei motivând că îl au pe Carlos!

Tătă intrase într-o depresie severă

În aceste condiţii, Rusen l-a luat din nou pe Tătăruşanu la echipa din Colentina, plecând cu acesta, alături de întreg lotul, în cantonament la Vatra Dornei. “A venit şi mi-a zis că nu mai rezistă, să-i găsesc o altă echipă unde să apere, deoarece intrase şi în vederile antrenorilor de la Under 21, iar din Liga a III-a îi era foarte greu să ajungă la lotul naţional de tineret", şi-a amintit Rusen în Prosport. “Ciprian intrase într-o depresie severă. În aceste condiţii, am apelat la Jean Pădureanu, care mi-a zis să vin cu Tătăruşanu direct din cantonament la Bistriţa. Îi trebuia urgent o rezervă pentru Albuţ, deoarece a doua zi plecau în cantonament în Austria".

„Am luat 300.000 de euro pe Tătăruşanu"

Rusen a dezvăluit şi suma cu care s-a ales de pe urma portarului: “ După ce a apărat bine la Bistriţa şi a ajuns la Steaua, cu totul, noi cei de la Juventus ne-am luat 300.000 de euro".

16 selecţii la naţionala României are Tătăruşanu
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite