Aduce Moş Nicolae primul faliment în „Liga Insolvenţelor”? Situaţia ingrată în care se găseşte o fostă vicecampioană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în vară a existat „telenovela Rapid”, al cărei deznodământ a fost reapariţia în Liga I a echipei Poli Timişoara, care a început competiţia cu o penalizare de 14 puncte, în iarnă am putea avea avea parte de o altă „telenovelă” având în prim plan o grupare din Liga I.

Povestea e cam aceeaşi, numai că de această dată deranjul va fi mult mai mare. Ar fi pentru prima oară când o echipă ar intra în faliment în plin campionat, astfel că Liga I ar continua cu doar 13 echipe din primăvară. O situaţie care va devaloriza şi mai mult „Liga Insolvenţelor”, un campionat care oricum nu mai este demult atractiv pentru microbistul de rând, care preferă mai degrabă să meargă la un meci de Liga a IV-a pentru a vedea echipe renăscute din propria cenuşă, precum „U” Cluj, Oţelul Galaţi, Farul Constanţa sau Petrolul Ploieşti, decât să mai populeze stadioanele primului eşalon.

„Mesajul meu pentru Liga Profesionistă de Fotbal este acela că există şanse ca din ianuarie Liga I să rămână cu 13 echipe. Fiind în insolvenţă, trebuia pregătit planul de reorganizare până la finalul anului. Nu am reuşit să facem asta, nu am reuşit să plătim datoriile curente. Asta e. Nu sunt bani mulţi, dar pentru noi sunt importante datoriile, trebuie să plătim datoriile la stat. Dacă nu punem în practică un plan ancorat în realitate, ne va fi foarte greu. Nu putem accesa banii de la Consiliul Local, până nu trecem de planul de reorganizare. Întrucât echipa se retrage după prima etapă din retur, toate echipele vor câştiga cu 3-0 meciurile rămase”, spunea acum două săptămâni directorul sportiv al clubului ASA Târgu-Mureş, Daniel Stanciu, aflat şi el pe picior de plecare.

Ceea ce n-a spus Stanciu e că există foarte mari şanse ca falimentul clubului să fie pronunţat chiar în această săptămână, mai exact pe 9 decembrie. Sătui de promisiuni, doi dintre foştii jucători ai clubului din sezonul precedent, Bruno Martins de Jesus şi Cosmin Băcilă, au cerut deschiderea procedurii de faliment, aceştia reclamând că ASA Târgu-Mureş trebuie să le plătească 192.200, respectiv 168.652 de lei. Chiar dacă sumele revendicate nu sunt foarte mari, situaţia este mai mult decât delicată. Dacă banii nu sunt achitaţi până la termen, judecătorul sindic ar putea pronunţa intrarea în faliment.

Dacă banii sunt plătiţi, atunci ceilalţi creditori pot acuza faptul că s-au făcut plăţi discreţionare şi discriminatorii, pentru că e practic imposibil să fie plătite toate drepturile financiare din momentul declanşării insolvenţei. De fapt, aşa cum afirma şi tehnicianul Dan Alexa, clubul, care a început campionatul cu o penalizare de şase puncte, ar urma să mai piardă cât de curând încă trei, ceea ce înseamnă oricum că ASA Târgu-Mureş e practic condamnată şi din punct de vedere sportiv.

25,49 de milioane de lei însumau în luna iulie datoriile celor de la ASA Târgu-Mureş, conform supervizor.ro. Gabi Mureşan are de recuperat 766.838 de lei
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite