Cartianu, despre Dosarul Transferurilor: „Greşeala lui Gică Popescu a fost că a intrat în cercul fraţilor Becali“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Cartianu FOTO Eduard Enea
Grigore Cartianu FOTO Eduard Enea

Jurnaliştii Grigore Cartianu, Dan Marinescu şi Alexandru Ştefan vor comenta verdictele din Dosarul Transferurilor, în care toţi cei opt inculpaţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Dan Marinescu (redactor-şef): „Cumva, nişte condamnări aşteptam, având în vedere că e aceeaşi instanţă ca cea care-i condamnase deja. Probabil noul Cod Penal a intervenit în sensul că sunt pedepsele mai mici. Ei aveau mai multe capete de acuzare. Nu toate s-au prescris, ci anumit fapte. 

De abia acum înţelegem şi noi de ce fotbalul românesc a ajuns în halul în care sunt. Pentru că s-au făcut asemenea operaţiuni: bani care trebuiau să ajungă în visteriile cluburilor au luat calea unor buzunare private. Greşeala lui Gică Popescu a fost că a intrat în cercul fraţilor Becali. Şi-a făcut datoria, a făcut cinste ţării, e un caz special, trist“.

Alexandru Ştefan (jurnalist sportiv): „La Mihai Stoica s-a prescris fapta de înşelăciune, dar a rămas cea de spălare de bani. Prejudiciul total e de 10 milioane de dolari în contul clubulurilor şi un milion şi jumătate care ar fi trebuit să ajungă la stat. Legat de alegerile FRF, toţi membrii care trebuie să se întâlnească astăzi la hotelul Rin. Acolo, se spune că Mircea Sandu le va transmite să nu se întrunească cvorumul.

Între timp va fi propus un alt nume, gen Anghel Iordănescu. Mai există un scenariu, ca cei care dintre cei care şi-au anunţat candidatura să intre în echipa lui Mircea Sandu. Ar fi Vasile Avram sau Gheorghe Chivorchian. Se spune că Gică Popescu a fost demascat în afacerea lui chiar de la un coleg din Generaţia de Aur, de Florin Prunea. Mihai Stoica e un personaj care are probleme psihice şi m-am gândit la varianta sinuciderii după sentinţă“.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat, marţi, verdictul final în Dosarul Transferurilor: toţi cei opt grei din fotbalul românesc acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu transferul mai multor jucători în străinătate vor merge la închisoare. Astfel, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Ioan Becali, fratele acestuia Victor Becali, Jean Pădureanu, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi George Copos au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Sentinţele

  • Cristi Borcea - 6 ani şi 4 luni;
  • Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni;
  • Victor Becali - 4 ani şi 8 luni;
  • George Copos - 3 ani şi 8 luni;
  • Mihai Stoica - 3 ani şi 6 luni;
  • Jean Pădureanu - 3 ani şi 4 luni;
  • Gigi Neţoiu - 3 ani şi 4 luni;
  • Gică Popescu - 2 ani şi 1 lună.
image

Pe aceeaşi temă:

Sentinţă definitivă în dosarul „Transferurilor”. Cei opt grei ai fotbalului românesc, condamnaţi la închisoare cu executare pentru corupţie

Reacţiile după decizia din Dosarul Transferurilor. Toţi cei opt inculpaţi au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare

Jean Pădureanu, internat la Spitalul de Urgenţă Elias din cauza diabetului sever şi a problemelor cardiace

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite