Accidentare groaznică la un duel aerian. "Bine că n-am murit", a declarat victima, care a luat o decizie surprinzătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai dese accidentări din fotbal se produc la picioare, dar cele mai grave şi cu consecinţe devastatoare se întâlnesc la zona capului.

În Suedia, un jucător era să moară după ce a fost lovit cu capul în figură. Djurgarden – Atvidaberg, 0-0, trebuia să fie un meci obişnuit în Allsvenskan, prima ligă suedeză, între locul doi şi ultima clasată. În minutul 70 al partidei de pe Tele2 Arena, din Stockholm, Omar Colley, fundaşul gambian al gazdelor, şi Tor Hovda, mijlocaşul norvegian al oaspeţilor, au sărit la cap, disputându-şi o minge la mijlocul terenului. Primul a jucat balonul Hovda, iar africanul n-a mai ajuns decât să lovească cu putere faţa acestuia. Contactul horror este elocvent, iar consecinţele au fost dintre cele mai nefaste.

 Hovda şi-a pierdut cunoştinţa, a avut nevoie de câtva copci la arcadă şi pomete, dar a ţinut morţiş să termine meciul pe teren. „În fotografie arât precum Quasimodo (nr. personajul hidos din Cocoşatul de Notre Dame). Nu-mi aduc aminte nimic. Bine că n-am murit”, a afirmat victima într-un ziar nordic. Culmea, Colley n-a văzut nici măcar cartonaş galben pentru agresiunea sa, chiar dacă la centru s-a aflat cel mai experimentat arbitru suedez şi purtător de ecuson FIFA, Jonas Eriksson.

tovda
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite