Încă un stadion ultramodern în România. Unde va fi construită arena şi ce costuri va suporta bugetul public pentru început

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou proiect pentru construcţia unui stadion modern este în centrul atenţiei, cea mai nouă arenă din România urmând să fie construită în nord-estul ţării.

Autotărităţile ieşene au anunţat, miercuri, construcţia unui stadion ultramodern, pe care va juca echipa locală. Potrivit comunicatului acestora, a fost semnat contractul de proiectare. 

Licitaţia a fost deschisă pentru serviciile de proiectare şi asistenţtă tehnică până în primele zilei ale toamnei lui 2019, iar contractului agreat de proiectare se ridică la 3.300.000 de lei fără TVA, respectiv 3.927.000 de lei cu TVA. Durata contractului se întinde până la opt luni, de la data emiterii ordinului de începere. 

Viitoarea arenă din Iaşi este prevăzută cu locuri între 15.000 şi 20.000 de mii de locuri, urmând să fie construită din bani publici, fără a se şti deocamdată suma finală. Totuşi, există garanţii că va respecta standarele continentale, existând posibilitatea să găzduiască inclusiv meciuri din cupele europene. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite