STUDIU Motivele horror pentru care angajaţii români şi-ar căuta alt job: „şefii psihopaţi” şi colegii care „înjunghie” pe la spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Şefii psihopaţi” şi persoanele care „înjunghie” pe la spate sunt  motivele înspăimântătoare pentru care angajaţii români şi-ar căuta un alt loc de muncă. Aşa arată cel mai recent studiu făcut de eJobs, dat publicităţii cu prilejul Halloweenului.

Concret, 42% din angajaţi consideră că „un şef psihopat” reprezintă cel mai înspăimântător lucru la locul de muncă şi motivul pentru care şi-ar căuta rapid un nou job. Cercetarea arată că 29% din angajaţi ar schimba locul de muncă din cauza colegilor care „înjunghie” pe la spate. În acelaşi timp, 10% din angajaţi sunt speriaţi de lucrul până în toiul nopţii. 

Volumul mare de muncă este un motiv pentru care 21% din angajaţi şi-ar schimba locul de muncă. Alte obstacole cu care se mai întâlnesc angajaţii români sunt „şefii clovni” (14%), „colegii vrăjitori” (13%) sau „şedinţele de circ” (12%). 

Totodată, mare parte din angajaţi e stresată să ajungă la locul de muncă la o oră fixă dimineaţa. Teama de a fi concediat, lucrul cu un şef incompetent şi neplata salariului dar şi lipsa comunicării sunt alte motive pentru care angajaţii şi-ar schimba locul de muncă, arată studiul dat publicităţii cu prilejul Halloweenului. 

Cum sărbătoresc angajaţii Halloweenul

Spre exemplu, respondenţii spun că nu obişnuiesc să sărbătorească Halloweenul la birou decât într-o mică măsură deşi în ceea ce priveşte petrecerile de Crăciun, acestea sunt o tradiţie în cele mai multe companii. 

Dintre cei care ţin la sărbătorirea Halloweenului, 41% merg la o petrecere tematică în afara companiei, 30% se bucură de prăjituri specifice şi dovleci sculptaţi, 19% au parte de o petrecere sau un concurs de costume de Halloween chiar în companie, iar 15% vin la birou în costume trăznite. În ceea ce priveşte bugetul alocat pentru sărbătorirea Halloween-ului la job, 76% dintre angajaţi nu cheltuie nimic în acest scop, 14% cheltuie mai puţin de 50 de lei, iar 11% alocă peste 50 de lei.

Studiul a fost realizat în luna octombrie 2017, pe un eşantion de 1.299 de respondenţi, dintre care 63% sunt salariaţi fără funcţii de conducere. Ca profil general, 62% dintre participanţii la studiu sunt femei, 38% bărbaţi, iar categoria dominantă de vârstă (85%) este 26-55 de ani. 59% dintre aceştia au studii superioare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite