Spitalul Colentina devine spital pentru tratarea noului coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Colentina devine spital pentru internarea şi tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, a anunţat luni secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Spitalul Colentina se transformă în unitate pentru tratarea cazurilor de COVID-19.

Secretarul de Stat din Ministerul Sănătăţii a precizat că spitalulul va putea rechiziţiona stocuri de medicamente şi că angajează de urgenţă infecţionişti şi epidemiologi.

Internările cu alte simptomatologii decât infectarea cu COVID-19 vor fi limitate la Spitalul Colentina în curând,
după ce pacienţii care se află internaţi în prezent vor fi trataţi şi externaţi. După aceeea, spitalul va trata exclusiv pacienţi infectaţi cu COVID-19.

Nelu Tătaru a mai precizat că sunt suficiente locuri de cazare în ţară pentru cei care vor fi carantinaţi.


Directorul medical de la Spitalul Colentina, Bogdan Furtună, a precizat că pacienţii internaţi vor fi transferaţi către alte spitale. „Toată lumea se mobilizează, e un front comun acum”, a precizat Furtună.
Acesta a mai spus că spitalul trebuie eliberat pentru a face loc pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Se vor trata pacienţi cu COVID-19 şi cu alte afecţiuni acute.

În prezent, sunt circa 380 de pacienţi internaţi la Colentina. Un sfert din aceştia pot fi externaţi în următoarele zile, iar restul, transferaţi către alte unităţi medicale, a mai spus Furtună.

Directorul medical a precizat că spitalul este echipat corespunzător şi că există suportul medicilor infecţionişti de la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş”. „Colentina şi Balşul vor deveni un singur spital, aşa trebuie să le vedem”, a mai precizat Furtună.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite