Sorina Pintea: „Nu se pune problema ca rezidenţii să îşi plătească studiile dacă vor să plece din ţară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Nu se pune problema ca medicii rezidenţi să fie puşi să îşi plătească studiile dacă vor să plece din ţară după ce termină rezidenţiatul”, susţine Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Declaraţia vine după ce oficialul a făcut o serie de remarci referitoare la faptul că autorităţile ar putea încheia un act adiţional cu medicii rezidenţi, prin care aceştia să fie obligaţi să rămână în ţară o anumită perioadă după încheierea studiilor, dacă acestea sunt plătite de statul român. 

„Nu am spus niciodată chestiunea asta cu plătitul studiilor. Am spus că trebuie să găsim soluţii să ţinem medicii în ţară, pentru că statul român investeşte mult într-un medic şi pregătire profesională şi financiar. Avem nevoie să ne respectăm rezidenţii. În acest moment nu se pune problema”, a declarat Sorina Pintea, potrivit Agerpres. 

Conform sursei citate, Sorina Pintea a explicat că rezidenţii trebuie respectaţi. 

„Am făcut la un moment dat o declaraţie că nu sunt bine pregătiţi şi am fost înţeleasă greşit. Eu, de fapt, vreau să spun că trebuie să ne respectăm rezidenţii, dar respectul vine din felul în care îi pregătim, să le asigurăm posibilitatea să înveţe”, a conchis oficialul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite