PROIECT Medicii de familie încheie contract cu CNAS indiferent câţi pacienţi au pe listă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de familie pot încheia contract de furnizare de servicii cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), indiferent de numărul pacienţilor pe care îi au pe liste, arată un proiect al noului contract cadru privind acordarea asistenţei medicale în 2016 - 2017.

„Este un proiect pe care îl punem în dezbatere publică. Este punctul de la care se pleacă. Aşteptăm propuneri de la furnizorii de servicii medicale care să vizeze în primul rând interesul pacienţilor”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Potrivit proiectului, medicii de familie pot încheia contract de furnizare de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate indiferent de numărul persoanelor asigurate înscrise pe listele proprii şi nu mai este prevăzută stabilirea unui număr necesar de medici de familie care să intre în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

În prezent limita minimă este de 800 persoane asigurate înscrise în mediul urban, iar în mediul rural se stabileşte pe unităţi administrativ-teritoriale/zone urbane de către o comisie formată din reprezentanţi ai caselor de asigurări de sănătate şi ai direcţiilor de sănătate publică, ai colegiilor teritoriale ale medicilor, ai patronatului judeţean al medicilor de familie şi ai asociaţiei profesionale judeţene a medicilor de familie; Comisia stabilea şi numărul necesar de medici de familie ce puteau intra în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate.

Totodată, au fost eliminate prevederile referitoare la numărul optim de 1.800 de persoane înscrise pe lista unui medic de familie.

De asemenea, potrivi proiectului, medicul de familie nou-venit într-o localitate, care încheie convenţie de furnizare de servicii medicale pentru o perioadă de 3 luni (perioadă considerată necesară pentru întocmirea listei), la sfârşitul celor 3 luni încheie contract de furnizare de servicii medicale pentru lista pe care şi-a constituit-o până la data încheierii contractului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite