Preşedinte-constructor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buuun, avem preşedinte. Sau vom avea peste câteva zile, când Curtea Constituţională va pune capăt noului balamuc.

Vom avea şi guvern, nici o grijă. Răbdare şi tutun. Întrebarea e: şi mai departe?

Mai departe, preşedintele este aşteptat să mişte România din loc. S-o facă energic şi vizibil, nu în ritmul de până acum! Nu mai e loc pentru explicaţii sau justificări. Am pierdut prea mulţi ani ca să ne permitem să mai pierdem vreunul. Gata cu sloganurile, e vremea reconstrucţiei României! Sau a modernizării ei, aşa cum a promis Traian Băsescu.

Concret, ce e de făcut? Vrem Constituţie nouă, din care să dispară aberaţiile actuale, cum ar fi blocajul în care se află Guvernul Negoiţă: nici nu este respins, nici nu este acceptat! Conform actualei Constituţii, situaţia poate fi prelungită la nesfârşit, ceea ce înseamnă ca România să nu aibă guvern legitim. Teoretic, interimatul poate dura şi câţiva ani.

Vrem restructurarea statului de sus până jos.

Instituţiile obeze să devină suple, iar cele inutile să fie desfiinţate. Vom economisi astfel miliarde de euro.

Şi mai multe miliarde ar deveni cărămizi la construcţia statului modern dacă va fi pus capăt jafului prin sistemul achiziţiilor publice. Preţuri umflate, licitaţii trucate, contracte fictive, comisioane neruşinate etc. Ajunge cu Marele Jaf Naţional, pe care l-au practicat toate guvernele de până acum!

Toate aceste miliarde, care acum sunt risipite prin conturi şmecherite şi prin paradisuri fiscale, ar putea sta la baza renaşterii naţionale. Cu o condiţie: banii să nu mai fie drenaţi prin subteranele găştilor de partid.
Timp de cinci ani, am avut preşedinte-jucător. Ar cam fi timpul să avem preşedinte-constructor! Unul în mandatul căruia:

- să fie construite câteva sute de kilometri de autostradă

- să fie extinsă consistent reţeaua metroului bucureştean

- să se dezvolte zone metropolitane în jurul marilor oraşe

- să fie limpezită urgent problema proprietăţii

- să ia viteză agricultura

- să funcţioneze civilizat justiţia

- să fie înlocuită şcoala de tip sovietic, croită pentru stahanovişti, tocilari şi cocoşaţi, cu un sistem de învăţământ civilizat

- să se facă puşcărie pentru mită electorală.
Şi multe, multe altele.

Veţi spune că nu toate astea nu sunt treaba preşedintelui, ci a guvernului. Ba e treaba lui, pentru că el dă viaţă guvernului! Dacă va câştiga jumătate dintre pariurile de mai sus, preşedintele va rămâne în istorie drept Modernizatorul. Dacă va bate pasul pe loc, i se va spune Groparul!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite