Ploile au făcut ravagii în mai multe judeţe din estul României. În Neamţ, un bărbat a murit după ce a fost luat de o viitură. În Bacău, o persoană este dată dispărută

Ploile au făcut ravagii în mai multe judeţe din estul României. În Neamţ, un bărbat a murit după ce a fost luat de o viitură. În Bacău, o persoană este dată dispărută

Pompierii au fost anunţaţi, printr-un apel la 112, despre faptul o persoană a fost luată de viitură în localitatea Almaş din comuna Gârcina Foto: ISU Neamţ

Un bărbat de 78 de ani din judeţul Neamţ a murit, vineri, după ce a fost luat o viitură produsă în localitatea Almaş, el fiind scos de pompieri din apă şi supus manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat. În judeţul Bacău, este căutată o persoană care a căzut în apă după ce podeţul pe care se afla s-a rupt. În Vrancea, zece muncitori surprinşi de creşterea nivelului apelor s-au refugiat într-o remorcă.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Din păcate avem două persoane, una dispărută la Bacău care traversa un podeţ care s-a rupt şi a căzut în apă,  o altă persoană care nu ştim împrejurările, dar... la Neamţ, unde se afla sub manevre de resuscitare. Mai avem în judeţul Vrancea zece persoane, zece muncitori într-o localitate care lucrau şi au fost surprinşi de apă care a crescut şi s-au refugiat într-o remorcă şi pompierii se ocupă de salvarea lor", a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat. 

El a adăugat că din punct de vedere hidrologic sunt sub atentă monitorizare zonele Vrancea - râul Putna, Bacău, Buzău. 

Potrivit ISU Neamţ, pompierii au fost anunţaţi, printr-un apel la 112, despre faptul o persoană a fost luată de viitură în localitatea Almaş din comuna Gârcina, acolo deplasându-se pompierii din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ cu o o autospecială complexă pentru intervenţie cu o barcă şi o autospecială pentru stingere. 

Persoana - un bărbat de aproximativ 78 de ani - a fost scoasă din pârâu şi i s-au aplicat manevre de resuscitare, însă la finalul acestora medicul de pe ambulanţa SAJ a declarat decesul bărbatului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările