Ministerul Sănătăţii anunţă când va fi livrată prima tranşă de vaccin pediatric destinat imunizării copiilor între 5-11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni că în perioada 21-25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producător prima tranşă de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinării copiilor cu vârste între 5-11 ani.

Potrivit sursei citate, este vorba despre 114.000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare, pentru administrare la copiii din grupa de vârstă menţionată.

De altfel, potrivit preşedintelui Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă doza de vaccin anti-COVID Comirnaty (Pfizer)  administrată copiilor reprezintă o treime din cea folosită în prezent. Schema de vaccinare este aceeaşi - la interval de 21 de zile se administrează câte o doză. 

Potrivit medicului militar, copiii se pot vaccina atât în centrele de vaccinare care vor avea astfel de cabinete dedicate, în unităţi sanitare, dar şi în cabinetele de medicină de familie, acolo unde medicii de familie vor solicita şi astfel de vaccinări pediatrice.

De altfel, toate procedurile, instrucţiunile, platforma de programare, Registrul Electronic Naţional de Vaccinare sunt deja pregătite, urmând să se anunţe din timp momentul la care va debuta efectiv această etapă de vaccinare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite