Infokioskuri în opt state UE pentru românii aflaţi la muncă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii plecaţi la muncă nu ştiu de multe ori de ce drepturi beneficiază în calitate de cetăţeni UE
Românii plecaţi la muncă nu ştiu de multe ori de ce drepturi beneficiază în calitate de cetăţeni UE

O reţea de 22 de infokioskuri, cu ecrane de tip info-touch, va fi instalată în 22 de locuri din opt ţări ale Uniunii Europene în care sunt cetăţeni români migranţi, pentru sprijinirea mobilităţii forţei de muncă şi reintegrarea acestora pe piaţa muncii din România, într-un proiect european de peste 4,7 milioane de lei implementat de Ministerul Muncii.

Infokioskurile vor fi amplasate în Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Grecia, Franţa, Irlanda şi Cipru, acestea fiind alese pentru că au comunităţi mari de români sau pentru că au fost probleme privind munca fără forme legale şi migraţia ilegală, potrivit Mediafax.

În cadrul proiectului "Dezvoltarea capacităţii instituţionale de furnizare a serviciilor publice de informare a cetăţenilor români migranţi" va fi făcută şi o analiză a nevoilor de informare a cetăţenilor români migranţi, prezenţi pe teritoriul celor opt state ale UE.

Informaţii pentru românii plecaţi la muncă peste hotare

Prin acest proiect se urmăreşte informarea cetăţenilor români din străinătate despre drepturile şi obligaţiile lor, dar şi despre ce oportunităţi de angajare pot găsi în România, în dacă vor să revină în ţară.

Cetăţenii români din străinătate vor fi sprijiniţi prin oferirea de informaţii clare, uşor de înţeles şi de accesat, de actualitate, la care să poată avea acces facil, la orice oră şi care să contribuie la creşterea încrederii în instituţiile publice din România, susţin oficialii.

Poriectul, cofinanţat de Fondul Social European, este implementat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, şi are o valoare de peste 4,7 milioane de lei.


Pe aceeaşi temă:

Informare şi consiliere profesională pentru 300 de şomeri din Regiunea Centru printr-un proiect european

Elveţia a anulat restricţiile pe piaţa muncii pentru 25 de state UE, nu şi pentru România

Parlamentul European: noi reguli pentru muncitorii din UE

Nouă ţări UE ridică restricţiile pentru muncitorii români, de la 1 ianuarie 2014

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite