Infodrog, un site şi o aplicaţie care vine în ajutorul consumatorilor de droguri. Suportul tehnic şi grafica, realizate de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a lansat luni un proiect intitulat Infodrog prin care doreşte să ajute tinerii aflaţi în diferite situaţii de risc de consum al drogurilor. Concret, specialiştii au lansat un site, dar şi o aplicaţie pentru telefoane pentru a putea ajunge mai uşor la tineri.

„Marele avantaj al internetului pentru activităţile de prevenire a consumului de droguri, reducerea riscurilor şi asistenţă acordată consumatorilor de droguri îl reprezintă abilitatea acestuia de a ajunge la grupuri mari de tineri, într-un timp foarte scurt. Plecând de la aceste considerente, specialişti ai Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) şi-au propus crearea unei pagini web, cu denumirea InfoDrog (http://www.infodrog.ro/), şi a unei aplicaţii pentru smartphone-uri, cu aceeaşi denumire, care să vină în sprijinul real al tinerilor aflaţi în diferite situaţii de risc de consum al drogurilor”, se arată într-un comunicat emis de ANA.

O echipă de specialişti din cadrul Agenţiei a asigurat suportul informatic şi documentarea privind materialele cuprinse în site-ul InfoDrog, în timp ce o echipă de studenţi de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Facultatea de Matematică şi Informatică, sub îndrumarea lectorului universitar dr. Dragoş Szburlan, a realizat partea tehnică, respectiv programul şi webdesign-ul site-ului InfoDrog.

De asemenea, o echipă de elevi de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, sub îndrumarea profesorului Loretta Băluţă, a creat partea artistică, respectiv desenul şi grafica  pictogramelor care definesc în mod sugestiv principalele domenii ale paginii de start a site-ului InfoDrog.

„Prin realizarea acestui proiect, ne propunem informarea directă, corectă şi completă, într-un cadru profesionist, a unui număr cât mai mare de tineri cu privire la problematica şi efectele consumului de droguri, precum şi de a atrage şi motiva persoanele consumatoare de droguri care nu au mai beneficiat până în prezent de tratament şi a-i îndruma spre reţeaua de tratament, aparţinând Agenţiei Naţionale Antidrog,  Ministerului Sănătăţii şi altor furnizori de servicii”, se mai arată în documentul citat.

Proiectul oferă informaţii şi cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situaţii de criză cauzate de consumul de droguri, efectele juridicele şi activităţile tip suport şi bune practici (materiale video etc.).

De asemenea, aplicaţia va permite şi efectuarea testului de evaluare on-line DUDIT (Drug Use Disorders Identification Test) privind riscurile consumului de droguri, test care va fi confidenţial.

Testul a fost realizat în cadrul Proiectului pilot “Self asseseement test DUDIT” desfăşurat sub egida Pompidou Group (Co-operation Group to Combat Drug Abuse and Illicit Traffiking in Drugs) din cadrul Consiliului Europei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite