Ilfov: Un bărbat a fost amendat cu 12.000 de lei după ce şi-a abandonat câinele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul şi-a abandonat câinele în zona Mănăstirii Căldăruşani, comuna Gruiu, Ilfov  Foto: Facebook/ Protectia Animalelor CJ Ilfov
Bărbatul şi-a abandonat câinele în zona Mănăstirii Căldăruşani, comuna Gruiu, Ilfov  Foto: Facebook/ Protectia Animalelor CJ Ilfov

Un bărbat din judeţul Ilfov a fost amendat cu 12.000 de lei după ce şi-a abandonat câinele, au anunţat, marţi, reprezentanţii Protecţiei Animalelor. Poliţiştii au fost în teren să caute câinele, dar nu l-au găsit.

„O doamnă ne-a scris pe Facebook, în data de 3 iunie, că un bărbat a oprit maşina, undeva în zona Mănăstirii Căldăruşani, comuna Gruiu, a deschis portbagajul, a scos un câine din sac şi i-a dat drumul. Femeia a încercat să-i explice că fapta lui înseamnă abandon, dar lui nu i-a păsat”, conform reprezentanţilor Protecţiei  Animalelor din CJ Ilfov.

Potrivit sursei citate, fotografiile făcute de martor au fost trmise apoi Biroului Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Ilfov. 

Femeia a dat şi o declaraţie la poliţie, iar bărbatul a fost amendat cu suma maximă prevăzută de lege. 12.000 de lei. 

Conform sursei citate, poliţiştii au fost în teren să caute câinele, dar nu l-au găsit, „din cauza traumei s-a speriat şi a fugit”.

„Mulţumim enorm poliţiei pentru implicare! Am colaborat foarte bine în acest caz. Şi ne-am mişcat repede. Şi, de asemenea, mulţumim enorm doamnei care ne-a scris. Nu trebuie să rămânem indiferenţi! Reţineţi: abandonul animalelor se pedepseşte cu amendă de până la 12.000 de lei. Niciodată nu vom scăpa de problema animalelor de pe străzi, dacă vom continua să aruncăm suflete la margine de drum. Legea e lege pentru toată lumea”, mai arată reprezentanţii Protecţiei Animalelor din CJ Ilfov.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite