Financial Times: Timpul e scurt. PDL nu-şi va recupera popularitatea până la alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă Parlamentul va aproba noul Guvern, condus de Mihai Răzvan Ungureanu, problemele politice ale preşedintelui Traian Băsescu şi aliaţilor săi din coaliţia de centru-dreapta nu se vor încheia, comentează Financial Times în ediţia electronică.

Financial Times prezintă situaţia actuală din România, spunând că cabinetul lui Mihai Răzvan Ungureanu este format, ca şi cel de dinaintea sa, din PDL şi aliaţii săi, cuprinzând "feţe mai tinere decât înainte". Dacă ideea este o echilibrare a continuităţii politicilor şi o schimbare şi întinerire a membrilor, aceasta probabil va reuşi, declară prestigioasa publicaţie.

Un om cu "experienţă politică personală redusă, însă cu un bagaj politic plin", aşa este prezentat premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu. Publicaţia sublinează că Ungureanu este un mai vechi aliat al "vicleanului" preşedinte Băsescu, un fost "veteran" PDL care ţinteşte să recâştige o parte din popularitatea fostului său partid. Însă, "timpul este scurt", apreciază publicaţia, făcând referire la faptul că în iunie sunt programate alegerile locale, iar în noiembrie cele parlamentare. Totodată, FT consemnează că democrat-liberalii au o susţinere de aproximativ 20%, faţă de aproximativ 50%, cât are opoziţia.

În plus, economia nu îi va oferi preşedintelui prea mult ajutor, clătinându-se pe marginea recesiunii, în contextul unei previziuni de creştere economică în 2012 sub 1% şi riscurilor considerabile ale unor viitoare şocuri venind dinspre zona euro, cel mai mare partener comercial al României, mai apreciază Financial Times.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite